Doesburgse kaaswinkel Delikasa bestaat 1 jaar

Delikasa in de Kerkstraat in Doesburg bestaat 1 jaar. Zaterdag 30 juni is er daarom veel te doen in de winkel. Zo is er onder andere een speciale verjaardagsactie en krijgen bezoekers op vertoon van de vorige week verspreide feestflyer 10 procent korting op alle kazen van Stompetoren. Reden voor DoesburgDirect.nl om eigenaresse Marja Aarts te bevragen over haar eerste ondernemersjaar in Doesburg.


Hoe is jouw eerste jaar als ondernemer in Doesburg bevallen?

Heel goed! Doesburg is een geweldige stad met leuke, vriendelijke mensen, een gemoedelijke sfeer en daar voel ik me erg thuis. Er worden veel activiteiten georganiseerd wat het ook erg leuk maakt om hier ondernemer te zijn. Het is erg hard werken, veel uitdagingen maar je krijgt ook veel direct terug van je klanten en dat maakt het erg boeiend. De vele positieve reacties van een inmiddels al grote vaste klantenkring hebben ervoor gezorgd dat ik terugkijk op een prachtig jaar.


Wat is daarbij jou het meest opgevallen?

Ik ben afgelopen jaar voor het eerst ondernemer geweest. Ondernemen is zoveel meer dan alleen de winkel draaien, heeft op veel verschillende gebieden de nodige uitdagingen. Het afgelopen jaar is er een wereld voor mij opengegaan. Wat mij is opgevallen is bijvoorbeeld het feit dat ik zo snel het vertrouwen heb gekregen van een hele grote groep klanten die ook nog eens mijn enthousiasme voor nieuwe producten deelden en daarin meegingen, openstonden om nieuwe producten te proberen dat stimuleert enorm en geeft een groot gevoel van dankbaarheid naar mijn klanten. Het contact met een aantal omringende ondernemers was er snel en is erg leuk, we kunnen altijd bij elkaar terecht wat een bepaald saamhorigheidsgevoel geeft.


Welk product is het meest populair afgelopen jaar?

De meeste kaas die ik verkoop is de Stompetoren jong belegen en grand cru, direct gevolgd door de Stolwijker belegen. Inmiddels is er echter ook een grote groep klanten voor de Landgoed Traditioneel Affine.


Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Ik wil graag verder gaan met het uitbreiden van het assortiment met kwalitatief hoogwaardige maar wel betaalbare producten, zowel in het kaasassortiment als ook in de olijven, patés en noten. Mensen denken vaak dat een speciaalzaak duurder is en dat is lang niet altijd het geval, dus ik hoop op veel nieuwe klanten die zich zullen laten verrassen. Ook heb ik een begin gemaakt met biologische producten, biologische kaas, pasta en sauzen en dat wil ik graag verder uitbreiden.


Ik wil mij daarnaast meer gaan richten op wat Delikasa kan betekenen voor bedrijven in het kader van relatiegeschenken en kerstpakketten. Eigenlijk hebben wij voor ieder budget en iedere gelegenheid veel mogelijkheden. Ik wil mijn kaas gaan promoten bij restaurants en bedrijfskantines. Ook het verzorgen van diverse soorten hapjes voor recepties wil ik verder vormgeven. Op dit moment onderzoek ik de mogelijkheid om boven de winkel in het najaar wekelijks proeverijen / kaasfondue avonden te organiseren.Wat zou er in jouw ogen verbeterd kunnen worden ten aanzien van ondernemers in Doesburg?

We moeten ons samen met de gemeente sterk maken voor de promotie van Doesburg. Gemeente en ondernemers kunnen niet zonder elkaar en moeten elkaar meer vinden en steunen. Kansen creëren en een goede visie en een goed beleid neerzetten voor de komende vijf tot tien jaar. Voor mijn gevoel zou er nog veel meer interactie met elkaar kunnen en moeten zijn om van Doesburg zowel voor de inwoners, als voor de ondernemers en de gemeente een nog leukere, betere stad te maken waar iedereen graag zijn boodschappen komt doen.2 reacties

 1. Ben & Dorie Tjepkema

  Wij Feliciteren Delikasa met het 1 Jarig bestaan!

  Succes met alles.

  Ben Tjepkema
  Hanzestad Radio

 2. FransB

  Van Harte,de amateurfotograaf.

  Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑