Welke boeken neem jij mee op vakantie?

Zomervakantie 2012. De een is net weg, de ander gaat nog. Een klein deel is wellicht al geweest. Een van de meest favoriete activiteiten tijdens vakantie is het lezen van boeken. Net als vorig jaar vraagt de redactie van DoesburgDirect.nl weer welke boeken jij meeneemt op vakantie. Laten we hieronder een lange lijst maken om elkaar de nodige inspiratie te geven. Welke boeken neem jij mee op vakantie?

10 reacties

 1. jelle Koning

  Vorig jaar nog leuke tips via deze oproep gekregen. Wie weet dit jaar weer? Ik zal mijn huidige stapeltje eens benoemen.

  Ik zie bij mijn Todo voorraad op de kast een aardige pot-pourri aan boeken liggen. Onder andere “de ondergang van fortis” (Thierry Debels), “Great to Cool” (René Boender) en een boekje in de guru-reeks over Marketing. Verder heb ik me voorgenomen om “Business Model Generation” (Alexander Osterwalder) weer eens opnieuw door te werken. Een boek over “the art and science of great presentations” genaamd “slide:ology” zie ik ook nog staan. Nog wat meer filosofisch werk (vermoed ik, gezien de gever) “De menselijke maat, de aarde over tienduizend jaar” (Salomon Kroonenberg) en “De zwarte zwaan, de impact van het hoogst onwaarschijnlijke” (Nissam Nicholas Taleb”.
  Nou en dan nog wat ontspanning met “Het maandagmorgen gevoel” (Joep Schrijvers) en “Uit de bocht” (Jeremy Clarkson). En een boek dat ik toevallig al neuzend in “De Trilogie” aan de Gasthuisstraat tegen kwam, de klassieker “The Dilbert Principle” (Scot Adams).

  We moeten nog de bibliotheek leegroven voor de literatuur, maar ik ben nu al blij dat we met de auto gaan, of zoals het er nu naar uit ziet zelfs met 2 ;-).

 2. Richard Kok

  Mijn lijstje

  De Real time Revolutie
  Hoe Twitter (bijna) alles verandert
  Door Erwin Blom

  Storm in de media
  Tony van der Meulen

  The Thank You Economy
  Gary Vaynerchuk

  De Wereld in 2100
  Voorspellingen voor de komende 100 jaar
  George Friedman

 3. robert duis

  Geachte Heer Richard Kok, Beste Jelle Koning,

  Ik heb met belangstelling Uw “lijstjes” bestudeerd. Ik bedoel de boeken welke U gaat meenemen op Uw beider vakantie. Hoe lang gaat U eigenlijk op vakantie ……:-)?

 4. Richard Kok

  En spontaan op vakantie ‘Gijp’ gekocht, het boek van Michel van Egmond over oud-voetballer Rene van der Gijp. Leest geweldig weg, dit boek. Schitterende verhalen van de oud-voetballer. Wat een geweldige gek, die Van der Gijp.

 5. Rob

  Kris en Tijn Touber (oprichter van Loïs Lane) – Spoedcursus verlichting.
  Je weet maar nooit waar het goed voor is.
  Alleen is mijn vakantie alweer voorbij…..

 6. Frans van der Krul

  Welke boeken neem jij mee op vakantie?
  Ik lees, wat mijn vrouw meeneemt aan boeken.
  Ben al 2 jaar bezig met het boek:
  Boven de wet :schrijver John Lescroart
  Neem wel mij Laptop mee en lees veel op internet.
  Zo blijf ik op de hoogte van het doen en laten in Doesburg en de
  rest van de wereld.
  Hou eigenlijk meer van een doe vakantie, lopen en auto rijden(oa :De Mille Miglia en andere mooie riten door Europa)Dit organiseren geeft ook veel leeswerk in de voorbereiding.

 7. Ben Tjepkema

  Over boeken kan ik ort zijn.
  Ik lees te weinig eigenlijk.
  De boeken die ik zeker zou lezen op vakantie zijn;
  1 De waarheid over Nostradamus.
  Omdat ik heel veel heb met deze voorspeller.
  Het is een zeer goed boek vindt ik.

  2 Spiritueel handboek communiceren met engelen.
  Een mooi en goed boek.

  3 Behandelprotocol PTSS / Werkboek + therapeutenboek

  Dit zijn de 3 boeken die ik zeker zou mee nemen op vakantie.
  Ik wens daarom ook iedereen een fijne vakatie toe.

 8. Yvonne Irving

  Geen boeken op mijn lijst dit jaar. Ga ook niet op vakantie, wel 2 weken thuis gelukkig met nu ook nog een beetje mooi weer. Fam op bezoek dus geen tijd om te lezen maar straks als ie uit is de nieuwe van John Irving maar wel even wachten op de vertaling want ik babbel wel aardig Engels maar lezen gaat te langzaam.

 9. Anneke de Bundel

  Ik lees altijd heel veel, ongeacht of ik vakantie heb maar de eindeloze lijst boeken op het stapeltje: ‘nog te lezen’, slinkt maar mondjesmaat.
  Als (reis)journalist lees ik veel over de bestemmingen waar ik heen ga.

  Voor de zomer een paar Belgen omdat ik in augustus gevraagd ben in Vlaanderen te komen bloggen en alvast in de mood wil komen. Dus ontbreken niet:

  Tom Lanoye Sprakeloos
  Dimitri Verhulst De intrede van Christus in Brussel

  In het najaar ga ik op reportage naar Israel en Palestina

  Op dat stapeltje ligt: Anja Meulenbelt- Oorlog als er vrede dreigt
  Eva Ludemann: we blazen uw auto even op
  Cees Nooteboom – het geluid van zijn naam
  Amos Oz – een verhaal van liefde en duisternis

  Een paar boeken die ik net uit heb en indruk op me maakten.

  Maria Dueñas – Het geluid van de nacht, een roman waarin de burgeroorlog van Spanje het decor vormt.
  Laurent Binet – HhhH over de rol van nzi kopstuk Heydrich in Tsjechië

 10. Joost de Wolf

  Dit jaar stond alleen “De kracht van verbinding” van Ellie van der Est op mijn lijstje. Een klein en makkelijk weg te lezen boekje over de de processen die ontstaan bij het communiceren tussen personen en/of groepen. Tussen het vermaak (het vermaken) van kinderen, sport, eten & drinken en een klein beetje cultuur is het boekje gelezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑