De IJsselkade staat zaterdag 21 en zondag 22 september weer in het teken van de Doesburgse Kadedagen. Als bezoeker geniet je van onder andere streekproducten, kunst en creativiteit, een modeshow, oude ambachten en rondvaarten. De horeca zorgt voor muziek en eten en drinken, en er zijn foodtrucks.

Zaterdag 21 en zondag 22 september zijn op de IJsselkade de Doesburgse Kadedagen. Met op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur een keur aan activiteiten. Voor de editie van 2019 is ook de opgeknapte GTW-loods bij het evenement betrokken.

Modeshow
Modezaken uit de binnenstad verzorgen een wervelende modeshow, er is een markt waar je kunt genieten van streekproducten en een markt voor liefhebbers van kunst en creativiteit.

Op het sportpodium zijn sport- en dansactiviteiten en tal van lokale ondernemers presenteren zich.

IJsselkade
Aan de IJsselkade liggen historische schepen die zijn te bezoeken en Viking verzorgt beide dagen rondvaarten. Langs de kade is een markt met oude ambachten.

Kinderen
Voor de kinderen is er een waterbaan. Vanaf de bovenkade zijn er stroomversnellingen en watervallen, die eindigen op de benedenkade. Verder zijn er graafmachines, een stoepkrijtwedstrijd, een nostalgische zweefmolen en een grote waterballenbak.

Livemuziek
Op het horecaterras vlakbij de Hanzeweg kun je ook dit jaar terecht voor livemuziek. Er zijn optredens van zowel bands als solisten. Voor een hapje en een drankje kun je ook terecht bij de aanwezige foodtrucks.

Badeendjesrace
Rotary Doesburg tekent voor de organisatie van de enige echte Doesburgse Badeendjesrace.

Ieder eendje is gekoppeld aan een lot (3 euro per stuk, twee voor 5 euro) en zondagmiddag om 16.00 uur worden de eendjes tijdens hun race door een straal spuitwater – verzorgd door de brandweer – naar de finish gespoten. Wie deelneemt, maakt kans op mooie prijzen en steunt het goede doel.

Dit jaar is dat Stichting Jarige Job. Zij zorgt ervoor dat kinderen die vanwege financiële omstandigheden geen cadeau krijgen als ze jarig zijn, toch in het zonnetje worden gezet.

Informatie
Voor meer informatie over de Doesburgse Kadedagen kun je terecht op de website van het evenement. Wil je meer weten over de Doesburgse Badeendjesrace, kijk dan op Rotaryclubdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.