Stichting Doesburgse Muziekcultuur StiDoMu staat aan de vooravond van het vijftigste concertseizoen. Zondag 15 september verzorgen Ruth Houtman, Marike Tuin en Marcus Bergink de aftrap in de Grote of Martinikerk. Op het programma staan werken van onder andere Joh. Seb. Bach.

Het vijftigste concertseizoen van StiDoMu opent zondagmiddag 15 september in de Grote of Martinikerk met een trio voor viool, viola da gamba en orgel.

Bach
Op het programma staan werken van Joh. Seb. Bach en enkele weinig gehoorde triosonates voor viool, viola da gamba en basso continuo van Georg Ph. Telemann en Johan Heinrich Schmelzer.

Artiesten
De uitvoerende artiesten zijn Ruth Houtman op viool, Marike Tuin (foto) op viola da gamba en Marcus Bergink op orgel. Het concert begint om 15.00 uur.

De entree bedraagt 17,50 euro, donateurs van StiDoMu betalen 15 euro en voor bezoekers tot 18 jaar is de entree vrij. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website Stidomu.nl of te koop aan de kassa.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.