“Plekken van plezier” bij Open Monumentendag in Doesburg

In onze prachtige historische stad Doesburg is op zaterdag 14 september weer een uniek programma opgezet waarbij in de stad een groot aantal activiteiten zijn georganiseerd rond het thema “Plekken van plezier”. Dit alles in het kader van de Open Monumentendag.

In Doesburg zijn het hele jaar door allerlei activiteiten met plezierige activiteiten als de Hanzedagen, de kermis, Doesburg binnenstebuiten en nog veel meer. In het verleden waren er de jaarmarkten, kermissen en andere volksfeesten.

Plezier was er ook door de eeuwen heen voor al het soldatenvolk in de garnizoensstad Doesburg met z’n kazernes en vele soldaten. Kroegen waren er dus genoeg, variërend van het stadsbierhuis in de Waag tot het deftige Wijnhuis dat nu deel uitmaakt van ons stadhuis.

Dit jaar zijn er maar liefst 35 panden opengesteld tijdens Open Monumentendag waarvan 13 woonhuizen, met 6 stuks in de Veerpoortstraat. Daarnaast het stadhuis, diverse unieke kelders, drie kerken en de plaatselijke musea. Het programmaboekje met als titel “plekken van plezier” geeft een overzicht van alle opengestelde panden.

Verder films, torenbeklimmingen, stadswandelingen en rondritten met de huifkar door de stad. Informatie hierover is te verkrijgen bij de informatiestand tegenover het stadhuis in de Roggestraat. De start van de vele activiteiten is om 10.00 met live carillonmuziek, en loopt de hele dag door tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

1 reactie

 1. Robert Duis

  Thema :”Plekken van Plezier”…… voor de Open Monumentendag.

  Zelfs een verwijzing naar het soldatenvolk in de Garniszoens-Stad
  Doesburg.
  Las onlangs dat Femke Halsema – Burgemeester van Mokum – de
  “Plekken van Plezier” juist wilde sluiten.
  “Plezier is kennelijk voor velerlei uitleg vatbaar!”…..:-))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑