De Doesburgse kermis wil dit jaar sterk starten door diverse kortingsacties. Zo krijgt iedereen op de eerste kermisdag op donderdag 1 juli korting op entreekaartjes voor de vermaakzaken. Ook de overige zaken zullen een aantrekkelijke aanbieding doen. De kermis in de Doesburgse binnenstad is van 1 tot en met 4 juli.


De kortingen tijdens de promotiedag op 1 juli staan aangegeven bij de kassa’s, meldt de gemeente. Op zaterdag 3 juli van 13.30 tot 14.30 uur zijn de meeste attracties gratis voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Er wordt dan langzamer gedraaid en er is hulp bij het in- en uitstappen.


Het traditionele vuurwerk bij de aanlegsteiger aan de Burgemeester Flugi van Aspermontlaan wordt afgestoken op zaterdag 3 juli om 23.00 uur. Volgens de line up zijn er 24 attracties, kramen en andere vermaakzaken tijdens de kermis.


Anneke Verweel, organisator van het gratis kermisuurtje voor mensen met een beperking, roept Doesburgers op de helpende hand uit te steken. Bijvoorbeeld met het helpen van kinderen uit hun rolstoel.


Bekijk hier de plattegrond van de Doesburgse Kermis 2010.