De marktwerking binnen de zorg en de individualisering van onze maatschappij en de toenemende vergrijzing hebben gevolgen. Gevolgen waaronder ernstige eenzaamheid zijn zaken waar mensen het liefst de ogen voor sluiten. Dat zegt Ineke van Elk uit Doesburg, die er een boek over schrijft. Vanaf april ligt het boek ‘Verborgen eenzaamheid’ in de winkel.


Van Elk schrijft het boek samen met een collega. ‘We hebben die ervaringen opgetekend in de hoop de maatschappelijke discussie te bevorderen over dit onderwerp’, aldus Van Elk.


De schrijfsters leerden elkaar kennen via het werk. Door hun werk in de zorg vangen ze signalen op van mensen: verborgen leed, verborgen eenzaamheid, eenzaamheid in al zijn facetten. Ze leven mee en wilden de verhalen optekenen, ondanks of juist dankzij hun eigen leven. De maatschappelijke discussie omtrent de verschraling van de zorg is veelal in deze verhalen op de achtergrond aanwezig.


Het voorwoord in het boek is geschreven door Marleen Huizingh, wethouder van de gemeente Doesburg. De foto’s en omslag zijn gemaakt door de dochter van Ineke van Elk, Fanny Truijens. Het eerste exemplaar wordt binnenkort overhandigd aan burgemeester Kees Luesink en wethouder Marleen Huizingh. Het boek bevat 52 pagina’s en is voor 15,95 euro (exclusief verzendkosten) te bestellen op internet. Het boek is vanaf begin april beschikbaar.


Ineke van Elk (9 augustus 1956) heeft al eerder gepubliceerd in diverse tijdschriften en heeft al behoorlijk wat schrijfervaring. Zij is de initiatiefneemster voor het realiseren van deze verhalenbundel.