Vanaf 5 februari trainen twee jeugdleden van DWV, Luc Holleman (11) en Tijmen Vreman (10), elke zondag mee met de WOC-Selectie in Ede. WOC staat voor Waterpolo Opleidings Centrum en is in het leven geroepen om de aanwezige talenten van iedere waterpolospeler(ster) tot volle ontwikkeling te laten komen. Persoonlijke instelling, gekoppeld aan talent, is een vereiste om dit niveau te kunnen bereiken. Het WOC wil alle mogelijke steun geven aan de potentiële topsporter die deze kwaliteiten in zich verenigt.


Voorzitter André Vreman van DWV beaamt deze doelstelling: ‘Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je als vereniging zolang als mogelijk aanwezige talenten zelf kunt blijven koesteren. De WOC is hiervoor een ideale aanvulling om deze talenten iets extra’s te bieden als zij daar behoefte aan hebben. Zo blijft hun interesse en motivatie voor de sport behouden’.


Onder bezielende leiding van onder andere oux-international Jeroen Calvaljé doen de talenten veel extra spel- en trainingservaring op met leeftijdsgenoten van andere verenigingen en nemen deze kennis mee naar hun eigen vereniging waar deze ingepast kan worden door het eigen trainingskader.


Vreman: ‘Hiermee krik je het niveau van je jeugd binnen de vereniging omhoog en waarborg het waterpolospel voor de toekomst. Maar het mes snijdt aan twee kanten, talenten als Luc en Tijmen worden in een vroeg stadium “gelokaliseerd” en mochten zij doorgroeien naar het niveau van topsporter, dan zijn zij voor begeleiding hierin bij het WOC aan het juiste adres’.


Luc Holleman en Tijmen Vreman hebben deze illusie nu zeker nog niet, ze vinden het waterpolospel gewoon ontzettend leuk om te doen en hebben een niet aflatende honger naar nieuwe “prikkels”. De trainingen zijn een stuk zwaarder dan bij de eigen vereniging, 1 uur stabiliteit (grondoefeningen om alle spieren warm te krijgen) en aansluiten 2 uur training in het zwembad, vraagt veel van het inhoudingsvermogen van de aanstormende talenten.


‘Maar ze gaan ervoor’, aldus voorzitter Vreman. ‘Volgend seizoen zullen zij hoogstwaarschijnlijk ook weer aansluiten bij het WOC. Samen met ex-DWV lid Rick Meijer, die nu lid is van Polar Bears, zullen zij trachten een plekje te verwerven bij de selectie. Naast hun eigen competitie kunnen zij zich dan gaan opmaken voor een serie wedstrijden tegen andere WOC’s in Nederland, zoals Noord & Zuid Holland en Alphen aan de Rijn.’.