DomuS Dank Doosje uitgereikt aan Martin Beijer

Het eerste exemplaar van de promotiefilm Doesburg Museumstad is op 14 maart aangeboden aan Martin Beijer van Doesburgs Goed, verpakt in een DoMuS Dank Doosje. Doesburgs Goed verdient het volgens DoMuS om in het zonnetje te worden gezet omdat de organisatie het idee voor DoMuS vanaf dag 1 heeft toegejuicht en in belangrijke mate de financiële middelen voor DoMuS I en II beschikbaar heeft gesteld.

 

Doesburg is vooral bekend van zijn fraaie binnenstad en zijn rijke militaire en handelsgeschiedenis, als vestingstad en Hanzestad. Veel minder bekend is de rijkdom die Doesburg herbergt aan musea. HetHuisDoesburg wil aan die kwaliteit van de stad meer bekendheid geven, en doet dat onder andere op 5 april met de tweede editie van DoMuS, Doesburg Museumstad.

 

Doesburg heeft in haar compacte en monumentale centrum drie musea, De Roode Tooren, het Lalique Museum en de Doesburgsche Mosterdfabriek, en publiek toegankelijke museale collecties als Kings Place, De Maurits, Fotografica, La Fleur, ’t Olde Ras en De Arend. Wat deze musea de bezoeker te bieden hebben is te zien op de promotiefilm Doesburg Museumstad die op 14 maart in première gaat.

 

In 9 korte interviews, gebundeld in iets meer dan 5 minuten krijgt de kijker een compleet beeld van museaal Doesburg. De film is geproduceerd door Maarten Lindners LiviPro, naar een idee van HetHuisDoesburg.

 

Het eerste exemplaar van deze film is op 14 maart symbolisch aangeboden aan Martin Beijer van Doesburgs Goed, verpakt in een DoMuS Dank Doosje. Doesburgs Goed verdient het om in het zonnetje te worden gezet omdat de organisatie het idee voor DoMuS vanaf dag 1 heeft toegejuicht en in belangrijke mate de financiële middelen voor DoMuS I en II beschikbaar heeft gesteld.

 

De film Doesburg Museumstad draait op 5 april, tijdens DoMuS, doorlopend in de toren van de Grote Kerk. De film is gratis beschikbaar voor promotiedoeleinden.

 

2 reacties

  1. Frans Schilderman

    Proficiat

  2. Peter Bollen

    De museale stad Doesburg herbergt vell musea! Erg goed, mogen er best meer bij komen. Top!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑