De doorstart van drankenspeciaalzaakketen Mitra heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid in Doesburg. Dat laat een woordvoerder van het aan de Broekhuizerweg gevestigde Mitra weten.

Afgelopen week kwam naar buiten dat Mitra samen met De Monnik Dranken uit Oldenzaal een doorstart maakt. Kort daarvoor was het door de rechtbank failliet verklaard.

Een woordvoerder laat weten dat voor de werkgelegenheid in Doesburg het niet uitmaakt wat er met Mitra is gebeurd. ‘Voor de medewerkers van Mitra Hoofdkantoor heeft het faillissement en de doorstart uiteraard wel impact gehad. Ongeveer een derde is meegegaan naar de nieuwe organisatie’, zo laat Yvette Huldman van Mitra weten.

Intensiever samenwerken
Op 29 juli bracht Mitra een persbericht naar buiten dat een doorstart een feit is. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door De Monnik Dranken uit Oldenzaal samen met de Mitra-ondernemers overgenomen.

Sinds juni 2015 werken Mitra en De Monnik Dranken al samen. De samenwerking zal worden geïntensiveerd, verklaren Mitra en De Monnik Dranken in een persverklaring.

Vooruit kijken
‘De doorstart zorgt ervoor dat Mitra, sinds 1974 actief en een grote speler in de drankenwereld, niet uit de markt verdwijnt. De ondernemers hebben een zware tijd achter de rug, maar gelukkig kunnen we met elkaar weer vooruit kijken’, aldus directeur Hans Olde Monnikhof van De Monnik Dranken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz,CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.