Pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker, twee grote namen in de wereld van de jazz, staan op zaterdag 30 januari om 20.00 uur op het podium van Gasthuiskerk Doesburg.

De muziek van dit duo is lyrisch, energiek en vrij, maar tegelijk ook ingetogen. De composities zijn veelal van eigen hand en worden met grote passie gespeeld.

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet kennen elkaar al lang. Beide muzikanten begonnen in 1998 met elkaar te spelen toen ze in hetzelfde huis woonden. De samenwerking heeft inmiddels een hele serie aan concerten, reizen en opnames voorgebracht.

In 2006 verscheen de CD Unseen Land, een samenwerkingsverband met beeldend kunstenaar Mattie Schilders. Van Vliet en Erker reisden meerdere malen naar Bolivia om daar concerten te geven, workshops te leiden en met lokale musici samen te werken.

Het optreden van het duo op 30 januari begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 13 euro en is te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.