In een broeierig en bomvol zwembad Den Helder in Doesburg stond zaterdagavond de waterpolo topper DWV 1 mannen tegen Aquapoldro uit Apeldoorn op het programma. DWV won in een bloedstollend duel met 4-3 van medetopper Aquapoldro.


De gasten kregen in de beginfase de beste kansen, maar keeper Rene Giesbertsen was een aantal malen de reddende engel. De 1-0 van Jan Eenstroom viel onverwachts en zette het Doesburgse zwembad in vuur en vlam.


Toen Berry te Kamp met een daverende afstandschot de 2-0 aantekende leek er geen vuiltje aan de Doesburgse lucht. Maar Aqauapoldro voerde de druk op en de medekoploper maakten het DWV het leven zuur. Driemaal op rij moest Giesbertsen vissen en plots stonden de Doesburgers met 3-2 achter.


Hierna sleep de thuisploeg weer de messen en werd het een stevige pot waterpolo. Veel spelers van beide plegen kregen tijdstraffen. DWV leek het bloedstollende partij weer te laten kantelen, toen Luuk van Ophuizen en Jan Eenstroom voor 4-3 zorgden. Daarna werd er tot ieders verbazing niet meer gescoord en bleven de punten in Doesburg.


De ploeg van Arjon de Kater deelt nu samen met De Houtrib uit Lelystad de koppositie in de landelijke 4e klasse bond. Met nog vijf duels te gaan gaat DWV voor het derde seizoen op rij voor het kampioenschap.


Komende zaterdag is er om 17.00 uur een uitwedstrijd tegen Aqua Novio 4 uit Nijmegen.