Het eerste waterpoloteam van DWV heeft het internationale waterpolotoernooi in Borculo gewonnen. Drie maal winst en twee maal gelijkspel was voldoende voor de Doesburgse waterpoloers om de eerste prijs, een polobal (zie foto), mee naar huis te nemen.


Al ruim 70 jaar organiseert Schuurman BZC dit gezellige waterpolotoernooi voor senioren als afsluiting op de waterpolocompetitie. Ieder jaar komen er veel ploegen daar met plezier terug om in het fraaie natuurbad ’t Galgenveld (net even buiten Borculo) op 4 speelvelden met ongeveer 100 ploegen uit binnen en buitenland om de eer strijden.


Traditiegetrouw reist de DWV-karavaan ook sinds jaar en dag af naar dit spektakel om het dit jaar onder op te nemen tegen Aquapoldro (Apeldoorn), ZV Hoorn, AZ&PC Arethusa (Oss), De Kempvis (Spijkenisse) en Hellas Glana (Sittard). Niet de minste tegenstanders.


Onder bezielende leiding van gelegenheidscoach Luuk van Ophuizen werden de wedstrijden op zaterdag en zondag ongeslagen (3x winst/2x gelijk) afgewerkt en namen zij de polobal als 1e prijs in ontvangst.


Eind (25/26) augustus zullen de mannen hun tenten wederom opslaan in Rheden tijdens het traditionele Posbanktoernooi en als laatste voorbereiding op de competitie, 9 en 10 september in Oostende.