Eerste aanmeldingen Beursvloer Doesburg binnen

Diverse bedrijven, verenigingen en maatschappelijke instellingen hebben zich inmiddels ingeschreven voor Beursvloer Doesburg. Op maandag 3 november vindt de eerste editie van Beursvloer Doesburg plaats in Het Arsenaal in Doesburg.

 

De Beursvloer is een succesvol concept om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te bevorderen. Het is een netwerkevenement waarbij maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Beursvloer Doesburg brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar.

 

‘Op dit moment melden bedrijven, verenigingen en maatschappelijke instellingen zich aan. Van elk segment kunnen we er tien huisvesten. Op 3 november proberen we de partijen bij elkaar te brengen door zogeheten matchen te creëren. De een doet wat voor een ander in ruil voor een bepaalde tegenprestatie. Een notaris legt de afspraak vast’, aldus Andre Bikker, een van de initiatiefnemers van Beursvloer Doesburg.

 

Op dit moment zijn de eerste aanmeldingen binnen, zo laat Bikker weten. ‘Het doel is om tien bedrijven, tien verenigingen en 10 maatschappelijke instellingen te krijgen. Met behulp van zogeheten hoekmensen, dat zijn personen die proberen om de verschillende partijen aan elkaar te koppelen, proberen we zoveel mogelijk matches te maken. Alles met gesloten beurzen’, aldus Bikker.

 

Bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisatie kunnen zich aanmelden voor dit gratis evenement. Dat kan via een speciale link. Beursvloer Doesburg op 3 november in Het Arsenaal in Doesburg start om 19.30 uur een duurt tot 21.00 uur.

6 reacties

 1. Frans van der krul

  Gezocht gratis personeel!?
  Of worden vrijwilligers gedwongen of voelen zich gedwongen te moeten komen?Handel in mensen en diensten? Eerste stap naar de tegenprestatie, wat doen voor je uitkering?
  Vrijwilligers moeten wat hebben met de groep waar men wat mee heeft en dit kan niet worden opgelegd.

 2. Richard Kok

  Frans, dit heeft niets maar dan ook helemaal niets met tegenprestaties versus uitkeringen te maken. Zoek niet overal beren op de weg.

 3. Frans van der krul

  Richard, ook niet als “vrijwilligers”verplicht naar deze activiteiten moeten gaan, gebeurd ook regelmatig in andere gemeenten.

 4. Richard Kok

  Daar is mij niets over bekend Frans. Moeten Doesburgse vrijwilligers dan verplicht naar Beursvloer Doesburg?

 5. Frans van der krul

  Of dit ook voor Doesburg als verplichting is niet geheel duidelijk, wel dat men mensen geadviseerd om daar naar toe te gaan,zou goed zijn voor je arbeidsritme en staat goed op je CV enz…Div “vrijwilligers”zijn niet echt vrijwillig maar door de gemeente geadviseerd dit te gaan doen, div voelen dit als een verplichting, niet meewerken kan gevolgen hebben voor je uitkering, het advies is niet altijd vrijblijvend.Men is dus bang voor de gevolgen.

 6. André Bikker

  Dag Frans,
  Goed om weer van je te horen. Wat ik je tijdens ons kop koffie ook vertelde, de Beursvloer Doesburg is niet voor particulieren met een uitkering maar voor Bedrijven, Instellingen en verenigingen, scholen en kerken. Niemand is verplicht om hier aan mee te doen het gaat hier om een platform te beiden voor Maatschappelijk Bewust Ondernemerschap. Je heb al uit gelegd dat je van uit het Noorden andere verhalen gehoord heb maar ik zou zeggen kom kijken op 3 november in het Arsenaal, prachtige plek waar we mooie afspraken gaan maken om bedrijven, instellingen en verenigingen bij elkaar te betrekken. Graag tot dan, André Bikker coördinator Beursvloer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑