Vanwege het koude voorjaar en het daardoor later starten van het haringseizoen, heeft de organisatie van de eerste Haringparty in Doesburg besloten om het zakelijke evenement te verschuiven naar 20 juni. Plaats van handeling blijft Gasthuis du Soleil.

 

Niet 13 maar 20 juni vindt de primeur van de eerste Haringparty in Doesburg dus plaats. ‘Vanwege het koude voorjaar zal de Nieuwe Haring pas op 15 juni voet aan Nederlandse wal zetten. Dit is 1 week later dan oorspronkelijk gepland. Hierdoor zien wij ons als Rotary Doesburg genoodzaakt om de Haringparty 1 week op te schuiven naar donderdag 20 juni, aanvang 17.00 uur. De locatie, programma, tijdstippen, Goede Doel, etc. blijven allemaal hetzelfde’, aldus Jan Strating namens de organisatie.

 

Tijdens de Doesburgse Haringparty zal er tevens geld worden ingezameld, onder andere middels een veiling van een aantal vaatjes Hollandse Nieuwe, voor een lokaal Goed doel, namelijk de omkasting van een eeuwenoude boomstamkano, welke ongeveer 50 jaar geleden werd gevonden in de Beverweerdse polder en welke vanaf 2014 tentoon wordt gesteld in museum de Roode Toren.

 

De entree voor de Haringparty bedraagt 30 euro, waarvoor men vele consumpties, hapjes en haring met korenwijn kan nuttigen. Strating: ‘De gasten kunnen bijdragen aan de realisatie van dit doel door langs te komen, mee te bieden tijdens de veiling en/of door te sponsoren voor 100 per onderneming. Het belooft een drukke bijeenkomst te worden, waarvoor aanmelden aan te bevelen is in verband met de inkoop van de haring’.

Vitrinekast