Op zaterdag 8 juni vindt in Doesburg het evenement ‘De Doesburgse Hanzefeetsen’ plaats. Aan deze traditionele dag van muziek, dans en oude ambachten in een historische setting zal ook modeketen Only for Men deelnemen met haar superstore ‘Mensperience’ in Doesburg. In en rond de winkel zal een inspirerende ‘Dag van het Ambacht’ worden gehouden, waarbij diverse ambachten op het gebied van mode en ‘wellness’ in de schijnwerpers staan.

 

 

De hele dag staat Mensperience op 8 juni in het teken van ‘De Dag van het Ambacht’, met als highlights:

 

  • Een ‘tailor’ van maatkostuums zal de bezoekers meenemen in de wereld van het maatpak. Hij zal veel voorbeelden tonen van alle onderdelen van een maatpak en zijn kennis over het ambacht delen.
  • Het Italiaanse merk Giorgio laat zien hoe de stijl en uitstraling van een ambachtelijk gemaakte schoen wordt onderstreept door de zeer bijzondere poetstechnieken. Echt meesterschap in een vak dat slechts weinigen beheersen.
  • Een traditionele sigarenroller laat zien hoe arbeidsintensief het proces van tabaksblad tot sigaar is. Van de zorgvuldige selectie van de juiste tabaksbladeren tot het ontnerven, drogen, handmatig rollen enz.
  • Een telg van het familiebedrijf Castelijn & Beerens komt een boeiend verhaal vertellen over de ambachtelijke mogelijkheden van leer en leerlooien. Uiteraard met aansprekende voorbeelden van klassieke en nieuwe designs in lederwaren.
  • Een klompenmaker komt demonstreren hoe hij uit een ruw blok hout een gave klomp vervaardigt door middel van snijden, uithollen, schaven en afwerken.
  • Een schoenexpert van de Poetscompagnie zal bezoekers een schoeninspectie aanbieden. Zij kunnen in een speciale stoel plaatsnemen en hun schoenen laten verzorgen. Uiteraard gaat dit vergezeld van een goed advies over de beste behandeling van schoenen en onderhoud.
  • Een barbier van Bennie’s Barber Shop geeft een kijkje in de wereld van het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren. Hij zal demonstreren hoe het scheermes vroeger zijn werk deed. Verder heeft hij nog een groot aantal attributen bij zich die de barbier vroeger ook gebruikte. Gegadigden ontvangen een gratis scheerbeurt!

 

Naast de genoemde ambachten staan er nog diverse andere activiteiten op stapel. De Dag van het Ambacht is uiteraard gericht op de hele familie, dus iedereen is van harte welkom, van jong tot oud!