Eerste Huttendorp in Doesburg zoekt vrijwilligers

De organisatie van het eerste Huttendorp in Doesburg is op zoek naar vrijwilligers. Mensen die willen meewerken aan de bouw van het Huttendorp en die hun handen willen uitsteken om de lunch te verzorgen. Van maandag 29 juli tot en met donderdag 1 augustus wordt het Huttendorp gebouw op de sportvelden aan de Looiersweg in Doesburg.

 

De eerste aanmeldingen om deel te nemen zijn inmiddels binnen, zo laat de organisatie weten. ‘Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen een veel reacties krijgen we van kinderen die weinig op vakantie gaan. Daarnaast melden zich ook kinderen aan die juist die week weer in Doesburg zijn en dan heerlijk in de buitenlucht aan de slag kunnen gaan met hout, hamer, zaag en spijkers. Welk kind droomt er nou niet van om een eigen hut te bouwen en deze zelf in te mogen richten’, aldus Jan-Willem Klink namens de organisatie.

 

Ook zijn er al een aantal vrijwilligers die de kinderen willen helpen. Klink: ‘Maar hierbij doen we een extra oproep aan jongeren die hun maatschappelijke stage willen vervullen. Zij zijn verplicht aan hun middelbare school deze nuttig elders in te vullen en Jongerencentrum 0313 heeft de kwalificaties om deze jongeren hierbij te begeleiden en de formulieren te verzorgen. Er zijn allerlei leuke activiteiten dus voor een ieder is er wel iets van zijn gading om de stage goed te vervullen’.

 

Klink doet verder ook een oproep aan inwoners van Doesburg die graag met hun handen willen werken of die mee willen helpen de lunch te verzorgen. ‘Ook hier zijn tal van activiteiten die we vooral door enthousiaste mensen willen laten doen. Gezelligheid staat uiteraard voorop en er zal goed gezorgd worden voor de innerlijke mens. Mocht u nog hamers, zagen, spijkers en dergelijk materiaal in voorraad hebben en er geen raad mee weten, we kunnen dit materiaal heel goed gebruiken in deze week’, aldus Klink.

 

Materiaal kan aangeleverd worden bij Jongerencentrum 0313 aan de Linie in Doesburg. Daar kan ook meer informatie worden ingewonnen over het eerste Huttendorp in Doesburg.

 

Huttendorp

3 reacties

 1. Rob Gossink

  Dit kan niet het eerste huttendorp zijn in Doesburg. Ik heb vroeger (meer dan 35 jaar gelden) volgens mij ook al eens in zomervakantie een huttendorp gebouwd op het voormalige Superolterrein, thans Mauritsveld.

 2. Bartho Engelsman

  Het klopt dat er op het voormalige Superolterrein, thans Mauritsveld “vroeger” vaker een vergelijkbaar evenement georganiseerd werd. Ik heb er nu nog littekens van!!!
  Neemt niet weg dat het goed is dat het weer georganiseerd word.

 3. Piet Vree

  Ze noemden dat toen: “Doevada” Doesburgse Vakantie Dagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑