In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 11 oktober om 14.00 uur de kinderfilm ‘de Superheld’ gedraaid. De film wordt gedraaid op de nieuwe locatie van het kinderfilmhuis De Teil, in Het Arsenaal aan de Kloosterstraat 15.

 

De film gaat over de elfjarige Modulf, die zichzelf een held vindt. Een superheld zelfs! Want terwijl hij weer eens met z’n hoofd in de schooltoiletten wordt geduwd, zorgt hij er tenminste voor dat de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt; de ultieme superhelden-nachtmerrie!

 

Ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek… kortom, een gedroomd pestslachtoffer. Maar Lise zegt precies wat niemand anders hardop durft uitspreken. Zij neemt Modulf onder handen en leert hem dat het niet oké is om zich zomaar te laten pesten.

 

Een hilarische anti-pestfilm met heel originele hoofdpersonages en een superheld zoals je er nog nooit één zag. Persiflage op de klassieke superheldenfilms in klank en beeld, met een heel verrassend resultaat.

 

De film is voor kinderen vanaf 6 jaar en begint om 14.00 uur. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is €3,50 met limonade en een versnapering in de pauze.