Jazzformatie Cool Dawn brengt op vrijdag 10 oktober een bezoek aan Doesburg. Vanaf 20.00 uur gaat het swingen in de Gasthuiskerk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Doesburg. De toegangsprijs bedraagt 6,00 euro.

 

Cool Dawn speelt jazz zoals je die maar zelden live ziet. Na de succesvolle Miles Davis Rebirth of the Cool CD en de bijbehorende concerttour brengt de  band nu een ode aan het werk van Gerry Mulligan, Tadd Dameron en Clifford Brown. Dat gebeurt met de nieuwe CD ‘Baritone Summit’. De meeste nummers op dit album zijn speciaal voor Cool Dawn gearrangeerd en voor het eerst sinds decennia weer live te horen.

 

‘Baritone Summit’ is een topontmoeting tussen baritonsaxofonisten Rik van den Bergh, bekend van het RvdB/Bart van Lier kwintet en Job Helmers, die roem vergaarde in de Millenium Big Band. In de vlijmscherpe duels tussen beide saxofonisten vliegt het riet je om de oren!

 

Gelukkig komt in de prachtig georkestreerde ballads ook de doorleefde sound van de baritonsaxofoon prima tot zijn recht. Cool Dawn bestaat verder onder andere uit Bob Roos op drums en Florian Sperzel, bekend van de Conrad Konsellik Big Band, op trompet.