Op 13 maart 2015 vond in de Buurtacademie op de Linie de feestelijke uitreiking plaats van het eerste levensboek, geschreven door een Doesburger, over het leven van een Doesburger. Paul Lecluse verdiepte zich in de wervelende levensgeschiedenis van voormalig kleermaker Frans Jansen en bewerkte dit tot een schitterend klein boekwerk, getiteld: Het maatpak.

 

Frans en zijn echtgenote werden uitgenodigd om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Paul overhandigde het boek persoonlijk en ontving bij wijze van dank voor zijn inzet ook een exemplaar voor zichzelf.

 

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog wat nagepraat over de totstandkoming van het boek. Namens de Buurtacademie werden bloemen uitgereikt en de avond werd toepasselijk afgesloten met een evaluatiesessie voor de huidige groep deelnemers.

 

Bent u ook geïnteresseerd in een boek over uw levensgeschiedenis, bijvoorbeeld voor uw (klein)kinderen, of is schrijven uw passie en zoekt u een onderwerp? In beide gevallen kunt u zich aanmelden bij de coördinatrice van Het Levensboek: Truus van der Wouden, Levensboekendoesburg@gmail.com, Tel:  0313 – 48 48 31.