Als afsluiting van de waterpolocompetitie 2013-2014 organiseerde DWV/De Spreng eind mei in Zwembad Den Helder in Doesburg haar eerste waterpolotoernooi voor de jeugd in de leeftijdscategorieën tot 13 en 15 jaar.

 

Jeugdcoördinator Erik Nijhof van DWV had ploegen uit Twello, Apeldoorn en Zutphen verzocht om hun krachten te komen meten als voorbereiding op het aankomende seizoen. In deze jeugdteams van DWV treden er na dit seizoen veel veranderingen op. De grootste verandering zal plaatsvinden bij het jongste jeugdteam onder de 13 jaar. Door een grote toename van jonge kinderen, zal komend seizoen niet 5 tegen 5, maar 7 tegen 7 worden gespeeld.

 

Een lang gekoesterde wens van Nijhof en zijn kader. ‘Het waterpolospel is normaliter 7 tegen 7. Helaas had DWV tot vorig seizoen, niet de hoeveelheid van kinderen in deze leeftijdscategorie om voor deze competitie te kunnen uitkomen. Maar door een sterke toename aan het eind van het seizoen is dat nu wel mogelijk. En dat is prima voor het waterpolo en DWV, hierdoor kunnen de basisprincipes vanaf de jongste leeftijdscategorie al worden aangeleerd en hebben spelers, welke opstromen naar een hoger team, niet meer te maken met een ander spelsysteem’, aldus Nijhof.

 

Zwembad Den Helder zat dan tot aan de nok gevuld met meegereisde ouders, kennissen en familieleden van de ruim 100 aanwezige spelers en speelsters. Vol enthousiasme werd er in een 4 uur durend toernooi gestreden om de eer en konden veel teams voor het eerst spelen in hun nieuwe samenstelling of spelsysteem.

 

Na afloop kon de jeugdcoördinator rekenen op complimenten van de deelnemende verenigingen voor de organisatie van het toernooi door DWV/De Spreng. Nijhof: ‘Natuurlijk ben ik blij dat alles zo gladjes is verlopen en dat iedereen plezier heeft gehad. Zo te horen van de andere verenigingen is het zeker voor herhaling vatbaar en dan niet alleen maar bij DWV. Dat is de winst voor deze jeugd, want met elkaar een partijtje waterpolo spelen is het allerliefste wat ze doen’.