Engelse winterfilms bij Gasthuiskerk Doesburg in december

Filmhuis Doesburg biedt deze maand twee Engelse films aan met een winters tintje. Het gaat om de films Downton Abbey en The Christmas Candle. De films draaien in de Gasthuiskerk en het aantal zitplaatsen is vanwege de coronamaatregelen beperkt.

Zaterdag 12 en woensdag 16 december is Downton Abbey. Met in de film een glansrol voor Maggie Smith. De film is het verhaal van de Britse koning George V die in de herfst van 1927 met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maakt, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey.

De film bevat beelden van schitterende voertuigen, kostuums, prachtig inkijkje van de binnen- en buitenkant van het landhuis, de omringende natuur. Het taalgebruik is ‘Brits bekakt’ met ronkende volzinnen. De film is van regisseur Michael Engler en duurt 122 min.

Een week vóór Kerst op vrijdag 18 december is de sfeervolle kerstfilm The Christmas Candle te zien. Diep weggeborgen op het Engelse platteland ligt het pittoreske dorp Gladbury. Het verhaal gaat dat de dorpskaarsenmaker één keer in de 25 jaar bezoek krijgt van een engel die één van de kaarsen aanraakt.

De film is gebaseerd op een hartverwarmend verhaal van Max Lucado in de stijl van Charles Dickens. De film is van regisseur John Stephenson en duurt 100 min.

Een filmticket kost 7 euro en moet vooraf worden gereserveerd via www.filmhuis-doesburg.nl. Wie bij elkaar wil zitten, kan een groepsticket kopen. De films starten om 20.00 uur en bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht. Er zijn per filmsessie maximaal 30 tickets beschikbaar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

  1. W. Herwin

    Graag 2 kaarten voor christmascandle op 18 december

  2. Richard Kok

    @W. Herwin,
    De kaarten zijn te bestellen via http://www.filmhuis-doesburg.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑