Na gezondheidskaart komt PlusFit met leefstijlspel

De gezondheidskaart die Joey Pelkman van PlusFit heeft gemaakt vanwege corona, valt zo goed in de smaak dat er een vervolg komt. Ook is Pelkman bezig met het maken van een spel, waarbij deelnemers op spelenderwijs kennis opbouwen over een gezonde leefstijl.

Sinds de coronamaatregelen in maart dit jaar werken veel mensen thuis. Dat gaat niet altijd volgens de juiste voorschriften, zodat er meer nek-, schouder- en armklachten zijn. Zo’n 2 tot 3 maanden na de eerste lockdown kwamen steeds meer mensen met klachten bij PlusFit.

‘De stijging van nek-, schouder- en armklachten komt met name door het thuiswerken. Mensen zitten snel verkeerd en te veel. Daarom heb ik een gezondheidskaart gemaakt waarbij mensen gewezen worden op hoe ze gezond kunnen blijven’, aldus Joey Pelkman van PlusFit.

De gezondheidskaart geeft een voorbeeld aan van een dagroutine met maaltijden en thuisoefeningen. Zo worden mensen met tips over voeding en beweging bewuster van een gezonde leefstijl.

Ritme
‘Ik heb veel reacties ontvangen op de kaart. De gezondheidskaart zie ik als een richtlijn om ritme te vinden. Het geen inzicht op je leefstijl. Wie specifiek informatie wil, kan naar de praktijk komen voor een plan van aanpak op maat’, stelt Pelkman, die inmiddels 10 jaar ervaring heeft als leefstijlcoach.

De gezondheidskaart is tijdens de eerste lockdown naar klanten van PlusFit gestuurd en tot op heden regelmatig gedeeld op internet. Inmiddels werkt Pelkman aan een nieuw plan om mensen meer bewust te laten maken van een gezonde leefstijl.

Leefstijlspel
Pelkman: ‘Ik ben nu bezig met het ontwerpen van een leefstijlspel. Dit spel bestaat uit een stellingenspel over voeding, ontspanning, alcohol en roken. Het andere deel van het spel is een kwartetspel, waarbij je kaarten moet verzamelen over allerlei producten en feiten verdeeld over verschillende subcategorieën. Zo leren mensen spelenderwijs leefstijlveranderingen te onthouden’.

Pelkman hoopt nog dit jaar het leefstijlspel klaar te hebben. ‘Dat is belangrijk, want het blijkt dat veel mensen sinds corona zwaarder zijn geworden. Je moet daarom naar een nieuw soort ritme toe voor fysieke en mentale gezondheid. Als je 5 procent van jouw lichaamsgewicht naar beneden brengt, heb je een betere weerstand tegen corona. In de tweede golf zijn mensen gaan beseffen dat ze naar een nieuw ritme moeten’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Joey Pelkman

    Leuk bericht Richard . Bedankt daarvoor en vanzelfsprekend wordt er bij klachten door bv een verkeerde werkhouding specifieke oefeningen aangedragen om het tijdig te verhelpen. Groetjes Joey Pelkman

    Team PlusFit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑