Op zondag 9 oktober bijt Enno Voorhorst om 15.00 uur het spits af van een nieuwe serie gitaarconcerten in Gasthuiskerk Doesburg. Voorhorst speelt in de Hanzestad onder andere duetten met zijn Thaise leerling Noppakorn.

In mei van dit jaar kwam er een einde aan een schitterende rij gitaarconcerten in de Oude Ettense Kerk in Etten, het Gelders Gitaristen Podium. Dit initiatief is overgenomen door Gasthuiskerk Doesburg met Voorhorst als eerste gitarist.

Enno Voorhorst speelde in alle grote zalen van Nederland zoals de Vredenburg, de Oosterpoort en de Anton Philipszaal, en is een graag gezien gast op de podia van Europa, Azie en Amerika.

Ook is hij regelmatig te gast op de grote gitaarfestivals. Zo speelde hij al in Siracusa op Sicilië, San Salvador, San Juan in Puerto Rico, Mikulov inTsjechië, Istanbul, Deajeon in Korea, in Moskou en inTokyo.

Zijn eerste CD bevat werk van Agustín Barrios Mangoré en werd zeer lovend ontvangen. Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek, omschreef het zo: ‘The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.’

In 2012 droeg Jorge Morel ‘Recuerdos del Camino’ op aan Enno Voorhorst met een soortgelijk commentaar: ‘en tus manos, Dios pone el espíritu de Mangoré’ (je handen gaf God de geest van Mangore).

De toegangsprijs is 15 euro en kaarten zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.