Waardebepaling achteraf bij jazzcafé in Gasthuiskerk

Elke eerste maandag van de maand vanaf 19.30 uur kan de liefhebber in de foyer van Gasthuiskerk Doesburg luisteren naar, spreken over en genieten van jazz. Daarbij wordt gewerkt volgens het principe waardebepaling achteraf.

Op maandag 3 oktober speelt ’t Jazzezz. De entree is gratis, de drankjes niet. Bezoekers zijn van harte welkom onder het motto ‘pay when you go away’. Was je tevreden, betaal dan wat geld.

De zes muzikanten van Jazzezz komen uit de omgeving van Nijmegen en spelen onder andere de traditionele Dixieland en Jazz. De naam van de band ontstond spontaan nadat een van de bandleden bij een repetitie opmerkte: ‘tjesses dat moet beter’.

Geïnspireerd door bekende orkesten uit de regio wilden de zes swingende muziek gaan maken. Niet alleen in de New Orleans stijl van mensen als Armstrong en Ellington, maar ook van moderne(re) musici als Sting, Queen en Michael Bublé.

Inmiddels is de band aangehaakt bij het Jazzclub-circuit en verzorgen de heren ook op feesten en partijen de nodige sfeer. Oorstrelende sfeer let wel, en niet oorverdovend.

De eerste CD werd opgenomen in november 2009 opgenomen en is inmiddels uitverkocht. Aarzel niet en kom langs om te luisteren.

De toegang is dus gratis en reserveren vooraf is niet nodig.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

6 reacties

 1. Robert Duis

  @ Doesburg.

  Geweldig initiatief van de Gasthuiskerk om haar nieuwe – en beeldschone FOYER
  elke eerste maandag-avond van de maand (vanaf 19.30) gratis open te stellen voor
  goede jazz-muziek en dat alles voor de Doesburger en de bewoners welke niet al
  te ver weg wonen.
  Wie weet een “opstap” tot een jaarlijks JAZZ-FESTIVAL in onze stad of wel
  een “happening” welke zeker heel veel toeristen uit nog verder
  weg gelegen gebieden zal trekken.

 2. Peter van Beek

  Onderschrijf bij dezen graag de reactie van de heer Duis.

  Mooi initiatief!

 3. robert duis

  @Doesburg.

  Let op!

  Op Maandag 07 November 2016 komt uit de regio Gelderland / Brabant / Limburg
  een orkest bestaand uit Musici uit vele bekende bands uit deze regio.

  Ik noem:
  The Charlestown Jazzband / Doohackedoodles / Harbour Jazzband
  Roman Town Jazzband / Storyville Jassband.

  http://www.facebook.com/OLSTARSJAZZBAND

  Zij hebben onder leiding van een speciale arrangeur vele lievelings tunes
  gearrangeerd en THE SWING “spat er af!”

  Naam van de Band > The OL’ STARS JAZZBAND (9 musici).

 4. Guido J. Hengeveld

  Goed initiatief van Robert Duis. Doesburg kan beter op de kaart gezet worden door dit soort initiatieven. Een groot compliment.
  Trouwens ik vraag me ook af waarom er de laatste tijd bij veel artikelen hier op deze site niet meer gereageerd kan worden, er staat namelijk dat er niet gereageerd kan worden op artikelen.
  Wat is daarvan de reden? Zijn sommige reacties soms te negatief en wil men alleen positieve bijdragen? Of heeft het een andere reden?
  Mijn mening is dat iedere reactie die deze site genereert een positieve is: immers, iedereen wil het beste voor Doesburg, toch? Dat zo’n reactie een negatieve ondertoon kan hebben wil toch niet zeggen dat men negatief over Doesburg denkt? Juist dat soort reacties moet Doesburgers die daar anders over denken overhalen om deze reacties om te zetten in een positieve denktrant, is mijn mening. Men reageert negatief om de tegenpartij de kans te geven POSITIEF te worden en daarop te reageren, te veranderen dus. Wordt dat door Doesburg Direct niet begrepen? Dat lijkt er wel op. Graag een reactie van de webmaster.

 5. Richard Kok

  Dag Guido,

  Dank voor je reactie. We moeten eerlijk zijn. De laatste maanden is er een kleine groep bezoekers die reageert. Ze reageren dermate indringend dat het andere weerhoudt om te reageren of te lezen. Het gaat zelfs verder. Op straat word ik aangesproken over het feit dat men de dominantie van een paar ‘negatief geladen personen’ (letterlijk zo gezegd) zo intimiderend vindt, dat het afbreuk doet aan de site.

  En dat wil ik niet, schade aan deze site. Daar zijn we in de 7 jaar tijd dat we bestaan te groot en belangrijk voor geworden. Met de koerswijziging begin dit jaar (meer inspiratie bieden op de gebieden Toerisme, Recreatie en Ondernemerschap) is onze ambitie om meer te inspireren en om te activeren, om weer eens naar dat leuke winkeltje te gaan of een diner in eten stad te boeken.

  Wij zijn van mening dat met het voorlopig sluiten van de reactiemogelijkheden dit beter gaat. En laten we eerlijk wezen, wie een klaagsite wil starten kan dat morgen op eigen houtje doen. Niemand houd je tegen. Je hebt er wel passie, motivatie en discipline voor nodig om ondernemend te slagen. Net zoals jij ook dag in dag uit alles geeft voor jouw restauratieopdrachten.

  Graag begrip voor dit besluit.

 6. Gert-Jan Tas

  Jammer dat er niet meer gereageerd kan worden, maar begrijp de achtergrond en waardeer je initiatief tot koerswijziging. Zonder verandering geen ontwikkeling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑