Doesburg krijgt een spellocatie in de vorm van een ontsnappingskamer. Escape Room Tot Slot heeft de deuren geopend in de Helmichstraat. Doelstelling is om als groep in een uur uit de kamer te komen.

Escaperooms zijn populair in Nederland. Bij het gezelschapspel is het de bedoeling om aan de hand van het uitvoeren van opdrachten uit de kamer te komen. Het gaat om samen te werken en is daarmee een prima activiteit voor gezinnen, bedrijven of vrienden.

‘Je krijgt opdrachten en als je die goed uitvoert, kom je steeds dichter bij de sleutel die toegang geeft om de kamer te verlaten. Het gaat om samenwerken en nadenken om zo binnen een uur te ontsnappen’, aldus Riekie Neervoort, die Escape Room Tot Slot gaat runnen.

De themakamer is ingericht als heksenkamer. Neervoort: ‘Maar het zeker niet eng. Je maakt een reis door de tijd en krijgt een koffer mee met allerlei spullen. Maar ja, eerst moet die koffer open en dat gebeurt aan de hand van een opdracht. Zo gaat het spel’.

Escape Room Tot Slot is een leuke activiteit voor bedrijven, vriendenclubs en gezinnen. Het wordt veelal gezien als alternatief voor karten en lasergamen. Escape Room Tot Slot is gevestigd in de Helmichstraat waar in het verleden restaurant De Dolle Duivel zat. 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.