Ensemble Alondra treedt op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op dinsdag 20 januari en begint om 20.00 uur. Het Ensemble Alondra, bestaande uit Kees van der Harst – klarinet, Tara Kumar – violoncello en Mark Toxopeus – piano brengt een vrolijk, speels en winters programma.

 

Ensemble Alondra is een kamermuziekgroep die is ontstaan aan de Messiaen Academie, de masteropleiding muziek van ArtEZ. Het ensemble heeft sinds haar oprichting in diverse samenstellingen concerten gegeven met strijkers en blazers naast de piano. Alondra was in 2008 in de kwartetbezetting betrokken bij het festival Messiaen 100 en het ensemble was finalist bij de Kunstnacht Arnhem in 2010, in de blazersbezetting fluit, klarinet en piano.

 

Een van de eerste werken die op het repertoire stond was het Quatuor pour la fin du temps van O. Messiaen. Het gezang van de leeuwerik, Alondra, speelt in dit stuk een prominente rol, waar het ensemble haar naam aan heeft ontleend. De leeuwerik die al vliegend haar gezang laat klinken, illustreert de manier van musiceren van Alondra’s musici; bevlogen, en gedreven door een gezamenlijke passie voor de kamermuziek.

 

Het ensemble speelt graag nieuwe en nieuw gecomponeerde muziek zonder de westerse muziektraditie de rug toe te keren. Zo staan naast het ijzeren klassieke repertoire geregeld minder bekende verrassingen op het programma.

 

Programma 20 januari 2015:

Kees van der Harst – klarinet, Tara Kumar – violoncello en Mark Toxopeus – piano

 

* Ludwig van Beethoven                         – Trio in Bes, “Gassenhauer trio”, opus 11

* Francis Poulenc                                     – Sonate in Bes, opus 184 voor klarinet en piano

* Emil Hartmann                                     – Serenade in A, opus 24 voor klarinet, cello en piano

* Antonio Vivaldi                                      – L’inverno uit: Le quattro stagioni (arr. voor piano Mark Toxopeus)

* Ástor Piazzolla                                        – uit: Cuatro Estaciones Porteñas:

Invierno Porteño (Buenos Aires Winter)

 

De toegang is 15 euro per persoon (CJP en jeugd tot en met 15 jaar 7,50) euro inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert. Reserveringen bij:  Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Telefoon 0313-484176