Esther Bosgoed vervangt Frans Hijman bij Buurtacademie

Esther Bosgoed is de nieuwe coördinator van de Buurtacademie. Bosgoed vervangt Frans Hijman, die de Buurtacademie is gestart en vorm heeft gegeven. De wisseling van de wacht komt door het feit dat de gemeente Doesburg de Buurtacademie heeft ondergebracht bij Cambio. De transfer is woensdagmiddag gemeld door de gemeente Doesburg.

 

Cambio geeft de komende jaren de Buurtacademie verder vorm. De opdracht die kwartiermaker Frans Hijman had, is uitgevoerd en nu afgerond, zo laat de gemeente weten in een persbericht. Cambio is al jaren actief in Doesburg en verzorgt het jeugd- en jongerenwerk en beheert het jongerencentrum 0313. Esther Bosgoed is de nieuwe coördinator van de Buurtacademie. Zij volgt vanaf 14 maart Frans Hijman op.

 

‘De ervaringen met de Buurtacademie in de afgelopen jaren zijn positief’, aldus wethouder Willem Bouman. ‘De afgelopen twee jaar behoorden tot de pilot-fase, die is nu afgerond. Op basis van de ervaringen, plannen en toekomstige verplichtingen hebben we gezocht naar een geschikte partij om de Buurtacademie verder te ontwikkelen. We hebben in Cambio een goede partner gevonden. De activiteiten rond de Loopbaanwinkel, het vrijwilligerswerk, de Taalwerkplaats, het beheer van De Linie 4 en de inzet van vrijwilligers lopen prima en worden dus voortgezet’.

 

Intensiever samenwerken met het jongerencentrum is een van de nieuwe onderdelen. Zo kunnen jongeren, zonder dagbesteding, werkervaring opdoen in het jongerencentrum en kunnen zij dit combineren met begeleiding naar werk of scholing vanuit de Buurtacademie. De Buurtacademie wordt zo steeds meer de voorziening in Doesburg op het gebied van educatie, vrijwilligerswerk en re-integratie naar werk.

 

De afgelopen jaren is er een samenwerking opgezet met verschillende organisaties en vrijwilligers. Dit wordt door Esther Bosgoed voortgezet, waarbij zij blijvend op zoek gaat naar nieuwe initiatieven. Vanaf 18 maart is Esther Bosgoed bereikbaar op De Linie 4 via telefoonnummer 0313 – 490 890 of e-mailadres buurtacademie@doesburg.nl.

 

Hijman heeft volgens Bouman de afgelopen jaren goed werk verzet en mooie samenwerking op de rails gezet. ‘We hebben in Cambio een partner gevonden die het werk vanuit hun ervaringen in Deventer verder kan uitbouwen naar een brede voorziening in Doesburg. Met de keuze voor Cambio nemen we dus afscheid van Frans Hijman. Donderdag 14 maart is een afscheidsbijeenkomst op de Linie van 17.00 tot 19.00 uur georganiseerd door de vrijwilligers van de Buurtacademie’, aldus Bouman.

Esther Bosgoed

 

 

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Frans ik wens je het beste bij al je volgende activiteiten, en Esther van harte welkom in de Buurtacademie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑