Het etalageplan om leegstaande winkel in Doesburg op te vullen met kunst wordt uitgebreid. Ook bedrijven kunnen een etalage aankleden. Multimate Bouwmarkt is het eerste bedrijf dat hier gebruik van maakt.

 

Afgelopen week werden borden van Multimate gespot in het pand in de Kerkstraat waar voorheen de apotheek was gevestigd. Multimate is gevestigd op de Verheullweg op het industrieterrein bij Rotra en Ubbink.

 

Roy Kappert, bestuurslid van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV), bevestigt de uitbreiding van het etalageplan. ‘Als invulling van leegstaande panden hebben we in het revitaliseringsclubje gemeend dat we de etalages ook aan onze eigen middenstand beschikbaar moeten stellen’, aldus Kappert.

 

Vanaf begin juli worden leegstaande winkelpanden in het centrum van Doesburg gebruikt om kunst te tonen in de etalages. Het initiatief maakt onderdeel uit van het plan om de binnenstad van Doesburg aantrekkelijker te maken en komt voort uit nauw overleg tussen de Gemeente Doesburg, Stichting Stadsmanagement, DOV en vastgoedeigenaren.