Bezoekers om mening gevraagd over parkeerplan Kloostertuin

De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) roept inwoners en bezoekers van Doesburg op om deel te nemen aan een enquête. In de enquête wordt de mening gevraagd over het plan om de parkeerplaats de Kloostertuin om te bouwen tot een gratis parkeerplaats. Onder de deelnemers van de enquête wordt een reischeque ter waarde van 250 euro verloot.

 

‘Wij willen de bezoekers van Doesburg  middels een enquête vragen hoe zij denken over de revalitisering en het gratis parkeren op de parkeerplaats De  Kloostertuin. Om een duidelijk beeld te krijgen over de mening van de bezoekers is het belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen een enquête invullen’, aldus bestuurslid Roy Kappert van DOV.

 

DOV vindt dat er geïnvesteerd moet worden in infrastructuur en parkeerplaatsen om de bezoekers van Doesburg te verleiden langer in de binnenstad te blijven. Kappert: ‘Ook de aflopende parkeertijd is een hindering voor bezoekers. Daarom hebben wij als plan om parkeerplaats De Kloostertuin volledig te revitaliseren, er komen dan overigens een behoorlijk aantal extra parkeerplaatsen bij. Wij als DOV vinden het dan ook belangrijk dat de bezoekers gebruik maken van een blauwe zone, dat 2 uur gratis parkeren betekend’.

 

DOV heeft inmiddels aan alle politieke partijen het plan kenbaar gemaakt welke gepresenteerd gaat worden in de commissie VROM binnenkort. ‘Ook willen we onderzoeken hoe de consument er nu echt zelf over denkt en hebben een korte enquête van 4 vragen uitgeschreven. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven deze enquête in te vullen hebben wij het ook online gezet. U kunt deze via de onderstaande link invullen. Deze enquêteformulieren komen vanaf 19 augustus ook bij alle winkeliers van de D.O.V. te liggen’, meldt Kappert.

 

De link naar de enquête is:  http://www.thesistools.com/web/?id=362231 . Op 1 september wordt geloot wie van de enquêtedeelnemers de reischeque ter waarde van 250 euro krijgt.

9 reacties

 1. Robert Duis

  DOESBURGERS worden gevraagd naar hun mening over het parkeerplan Kloostertuin.

  Zou de opsteller(s) van de vragenlijst willen vragen: “Wat moeten Doesburgers met vragen als”:

  1) Komt U eerder boodschappen doen in Doesburg wanneer U gratis kunt parkeren?

  2) Is parkeergeld betalen een belemmering om te kopen in Doesburg?

  ….. en nog een paar vragen waar Doesburgers helemaal NIETS “mee hebben”, immers deze vragen
  stel je aan “niet-doesburgers” of aan “toeristen”, maar in elk geval niet aan personen die al in Doesburg wonen.

  Liever:
  ——–

  1) Gaat U wel eens boodschappen doen in Hummelo of in Dieren of elders omdat U in Doesburg parkeer-geld moet betalen?

  2) Zou U het prettig vinden om niet meer met Uw fiets maar met Uw auto (gratis parkeren) boodschappen te kunnen doen
  in de binnenstad van Doesburg?

  ….. en nog een aantal vragen waar de Doesburger iets mee “heeft”.

  Sorry …… van deze vragenlijst begrijpt ondergetekende als inwoner van Doesburg helemaal niets!

  Met andere woorden: een typische vragenlijst voor http://www.doetinchemofdierendirect.nl ………

 2. Richard Kok

  Lastig punt hoor, want de gemeente int het parkeergeld en loopt bij gratis parkeren dus geld mis. De cruciale vraag is dan ook; hoeveel bezoekers er extra komen wanneer het gratis parkeren is en hoeveel er dus extra aan omzet wordt behaald door de winkeliers in Doesburg. Over deze extra omzet zal de gemeente graag een heffing zien om zo het gemis aan inkomsten te compenseren. De gemeente heeft trouwens ook minder kosten omdat er geen betaalautomaten hoeven te staan.
  Al met al lijkt het me niet eenvoudg om dat allemaal cijfermatig inzichtelijk te krijgen. Wie maakt het rekensommetje?

 3. Richard Kok

  VROM-lid Appie van der Beek (Stadspartij) laat op Twitter weten dat de gemeente ‘heel wat’ geld misloopt wanneer parkeren in de Kloostertuin gratis wordt. Zie -> https://twitter.com/appievanderbeek/status/366166791963160576

 4. DOV Doesburg

  Beste Rob, Ik begrijp je verwarring aangezien de titel aanduidde dat het om de Doesburgers ging. Dit is echter niet alleen zo. Zoals in de tekst zelf te lezen is gaat het ons om alle mensen die Doesburg bezoeken en natuurlijk de Doesburger zelf. Ik ben daarom blij dat we het er over eens zijn dat de vraagstelling blijkbaar juist is wanneer het om bezoekers van Doesburg gaat. Mvgr. Roy

 5. Robert Duis

  Beste Roy,
  Begrijp nu dat ook jullie (DOV) begrijpen dat het NIET om de Doesburgers zelf gaat,
  maar om de bezoekers van stad Doesburg.
  Deze vragenlijst op http://www.doesburgdirect.nl lijkt mij dan ook overbodig.

  Dat brengt ondergetekende op een andere vraag:
  ————————————————————

  Realiseert de DOV zich wel dat de winkeliers die rondom deze parkeerplaats gesitueerd zijn
  misschien eerder last zullen hebben van al die toeristen die niet in Doesburg komen om boodschappen te doen,
  maar komen vanwege culturele zaken en bezienswaardigheden?
  Zij doen hun boodschappen in hun eigen Gemeente!

  Bovendien zal de Doesburger die rustig zijn eigen supermarkten per automobiel wil bezoeken
  geen parkeer-plek meer kunnen vinden.

  Immers, deze gratis plekken zullen bezet worden door toeristen die op de terrassen gaan zitten
  en de galeries zullen bezoeken.

 6. Richard Kok

  Dag Robert,
  Een kleine kanttekening. De vragenlijst draait niet op DoesburgDirect.nl, maar DoesburgDirect.nl meldt dat de vragenlijst er is. Meer niet. DoesburgDirect.nl heeft geen enkele invloed op de inhoud van de vragenlijst en is slechts de boodschapper dat de lijst er is.
  Groet, Richard Kok | founder DoesburgDirect.nl

 7. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Het revitaliseren van de parkeerplaats Kloostertuin en de invoeren van een blauwe zone is zeker het onderzoeken waard. Natuurlijk mist de gemeente een flink bedrag aan parkeergeldopbrengsten maar het kan de gemeente en de middenstand ook veel opleveren. Het is in ieder geval een investering voor de langere termijn. Willen we over dit project iets zinnigs zeggen dan zullen we eerst inzage in de exacte plannen moeten krijgen. We krijgen een presentatie van DOV in de nazomer. Aansluitend zullen we ook ( eindelijk) het huidige parkeerbeleid moeten gaan evalueren ( staat al sinds 2009 in de planning bij het college!) waarbij we ons moeten afvragen of het huidige parkeerbeleid ons gebracht heeft wat we ervan verwacht hadden. Hieraan is ook gekoppeld het vraagstuk rond het afsluiten van de winkelstraten.
  Willen we in Doesburg een levendig middenstandklimaat behouden dan is het revitaliseren van de parkeerplaats bij uitstek een onderwerp waar we als gemeentebestuur een rol van betekenis kunnen spelen. Besluiten moeten daarom op basis van de juiste informatie genomen worden. Hiervoor is o.a. een evaluatie van het huidige parkeerbeleid noodzakelijk. Zie hiervoor ook het net voor de zomer aangenomen economisch beleidsplan.

 8. Robert Duis

  @Rob Gossink.

  Betreft Uw “Evaluatie van het Parkeerbeleid en de Afsluiting der Winkelstraten”:
  ————————————————————————————————
  Revitaliseren betekent => Opnieuw Leven Inblazen.

  Het afsluiten van winkelstraten betekent = >
  Het HART van een winkel-centrum onthouden van een normale bloed-doorstroming.

  Revitaliseren van het HART van DOESBURG betekent =>

  a) Afsluiting opheffen en

  b) Parkeren met parkeer-meters met een maximum van EEN (1) uur.

  Resultaat: Winkeliers blij – Bezoekers blij – Gemeente blij.

 9. Wil van Dooren

  heel raar dat in Doesburg altijd tegengewerkt wordt zodra er gezegd wordt dat het misschien beter is om ook de binnen stad dicht te gooien(en daar natuurlijk ook op toelaten zien door controles en boetes) en dat dan de doorbloeding of het bruisende leven er onder lijd.
  maar als je kijkt naar andere dorpen en steden in de buurt bruist het daar beter en is de doorbloeding ook beter dan in Doesburg.
  ik heb altijd al gezegd dat de binnen stad dicht moet en dat de parkeer gelegenheden bij het centrum gratis moeten, want bekijk het nu eerst eens een jaartje of 1 a 2. voordat men voordat het ingevoerd is alweer een mening heeft dat men het niet wil, en voordat men al een mening heeft wat nergens op gebaseerd is…
  maar goed zolang er nog mensen zijn die denken dat het huidige systeem beter is en je ziet dat de gehele binnen stad leegstand kweekt, zal dit soort vernieuwingen wel heel lang op zich laten wachten tot dat het telaat is en er alleen maar `kunstenaars`prullaria voor de ramen zetten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑