In het Stedelijk Museum Amsterdam is van 27 maart tot 16 augustus de grootste Matisse tentoonstelling ooit te zien. U kunt op 3 juni met de Gasthuiskerk mee op excursie om de veelkleurige topstukken van Matisse te zien en om de ‘Oase van Matisse’ zelf te beleven.

 

Het dagprogramma is als volgt:

 • 08.30 uur: vertrek met touringcar vanaf de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg
 • 10.00 uur: koffie met gebak in het Stedelijk Museum
 • Bezoeken tentoonstelling
 • 16.00 uur: vertrek naar Doesburg
 • 18.30 uur: geschatte aankomsttijd in Doesburg

 

Henri Matisse, (Frankrijk 1869 tot 1954) wordt beschouwd als een van de belangrijke kunstenaars van de 20e eeuw en als grondlegger van de moderne kunst. Hij is onder ander bekend vanwege zijn monumentale knipseltechniek. Deze werken, zoals het bekende en beroemde ‘de parkiet en de zeemeermin’ behoren tot het meest invloedrijke deel van zijn oeuvre. Het werk van Matisse roept een vrolijke zorgeloosheid op, alsof een oase vol harmonie en kleur je omringt.

 

In de tentoonstelling worden de topwerken van Matisse getoond samen met werk van leermeesters, tijdgenoten en latere navolgers uit de collectie van het Stedelijk. Dat biedt de bezoeker de gelegenheid het werk van Matisse in een nieuwe context te bekijken en te zien welke aspecten zijn werk zo uniek maken. Volgens het Stedelijk is dit “een reis in de voetsporen van de tocht die Matisse, artistiek gezien, zelf aflegde en hem uiteindelijk tot het toepassen van de knipseltechniek bracht”.

 

 • Aanmelden en betalen kan bij VVV Doesburg.
  Gasthuisstraat 13, 6981 CP Doesburg, Telefoon: 0313-479088
 • 30 euro + 20 euro – zonder museumkaart
  30 euro + 5 euro – met museumkaart
  30 euro – Vrienden Stedelijk Museum, leden Vereniging Rembrandt, Holland Pass