Matroesjka, muzikaal cabaret met een Russische ziel treedt op in de Gasthuiskerk in Doesburg. Het cabaret vindt plaats op vrijdag 29 mei en begint om 20.00 uur. Kaarten voor dit programma kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via de website of voor aanvang bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

“Ronduit grappig”, oordeelde het NRC Handelsblad. “Matroesjka speelt op hoog niveau”, schreef Het Parool. En de Volkskrant noemde hen “zeer muzikaal en zeer intelligent”. Matroesjka won in 2014 overtuigend de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze stalen de harten van publiek, pers en jury. Volgens het lovende juryrapport “vraten ze de zaal op”. “Hun stemmen zijn loepzuiver en fraai passend bij elkaar”.

 

Matroesjka bestaat uit Lisa Loeb en Janneke Rinzema. Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. Tussen de zanglessen door ontdekten ze een gemeenschappelijke liefde voor zwartgallige humor en vunzige beats.

 

Toen ook nog eens bleek dat ze allebei perfect een Russische internetbruid kunnen imiteren, besloten ze als duo verder te gaan. Matroesjka was geboren. Laat je meevoeren op de klanken van Russische muziek, gezongen door internetbruiden Olga en Vladlena. Ze verleiden je met opzwepende liederen en absurdistische sketches. Er wordt gelachen, gehuild en natuurlijk: gedronken. Nazdrovje!

matroesjka