In de Gasthuiskerk in Doesburg vindt op zondag 31 mei een kindertheater plaats. De voorstelling ‘De Sterrenplukmachine’ begint om 14.30 uur en is bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun ouders. Kaartjes kosten 5 euro en zijn te verkrijgen via de website, of voor aanvang van de voorstelling bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

In het verhaal van de Sterrenplukmachine dwaalt de reiziger door het Slingerbos, op zoek naar antwoorden. Geholpen door een geheimzinnige kauw ontmoet hij onderweg de professor, de houtsmid en de fee. Samen versterken ze elkaar en bouwen ze de Sterrenplukmachine.

 

Zal het lukken het geheim van de stervende ster te ontrafelen? Of is er een groter geheim? De Sterrenplukmachine’, ooit begonnen als sprookjesboek, is uitgegroeid tot een kleurrijk kindertheaterstuk van circa 60 minuten waarin het verhaal wordt verteld met ballet, toneelspel, muziek en zang en projecties van afbeeldingen.

 

Als bezoeker kijk je niet alleen; ook de oren doen actief mee. Het verhaal wordt compleet door de muziek te ervaren en de sfeer van de voorgelezen woorden te voelen. De bezoeker ervaart een totaalbeleving waarbij alle verschillende ingrediënten elkaar vinden en versterken. Alleen zo kan ‘De Sterrenplukmachine’ worden gebouwd. De kracht van het verschil.

 

Een beleving in woord, beeld en geluid. Gerdien Jansen (woord), Barend van der Pol (muziek) en Carien Franken (beeld) werkten samen aan de totstandkoming van de verhaallijn.

De Sterrenplukmachine