Voor het project 100 Doesburgers is vandaag de honderdste en daarmee laatste portretfoto gemaakt. Vanaf 27 april is er een expositie met portretfoto’s van het project. Er komt ook nog een boek waarin de honderd verschillende inwoners van Doesburg komen te staan.

 

De officiële opening van de expositie 100 Doesburgers is op zaterdag 27 april om 16.00 uur in de Grote- of Martinikerk in Doesburg. Vandaag is de honderdste foto gemaakt waarmee de eerste mijlpaal is bereikt, zo laat fotograaf Peter Bakker namens het project weten. Bakker is samen met Theo Maas initiatiefnemer van 100 Doesburgers.

 

De laatste verhalen worden uitgewerkt en ter controle opgestuurd naar de hoofdpersonen. Nu begint de volgende fase: het schrijven van het voorwoord, het nakijken op tikfouten en spelling en het bepalen van de volgorde en lay-out. ‘Voor ons is dit een heel spannende, leuke en verrassende tijd. De drukker is voorbereid op onze komst. Hij krijgt de taak om honderd gezichten en verhalen te verbinden in 200 pagina’s’, aldus Bakker.

 

Het fotoboek van dit project in binnenkort te bestellen via de site. Nog voordat de expositie geopend wordt, kunnen belangstellenden een boek al in huis hebben. Bakker: ‘Via de mail krijgt u bericht vanaf wanneer u kunt bestellen. Het boek van 30 x 30 cm kost slechts 29,95 euro en kan via IDEAL worden betaald’.

 

Er is ook een speciaal pakket met daarin: twee boeken, een dvd met the making of de portretten en een poster met alle honderd foto’s. De dvd en de poster zijn exclusief via dit pakket verkrijgbaar. Dit pakket kan tot uiterlijk 15 april 2013 besteld worden en kost 74,95 euro.

 

Bakker: ‘Zoals gehoopt hebben wij honderd Doesburgers bereid gevonden mee te doen aan dit project, die samen een zeer bont gezelschap vormen. Zo zijn er vierenveertig mannen en zesenvijftig vrouwen. De jongste is twee en de oudste is vierentachtig. Een verzameling uit meer dan veertig verschillende geboortelanden. Al met al een mooie doorsnede van de Doesburgse bevolking’.

 

Voor het fotoproject 100doesburgers zochten Theo Maas en Peter Bakker mensen die niet in Nederland zijn geboren maar wel in Doesburg wonen. Doesburg telt qua inwoners bijna veertig verschillende nationaliteiten. Dit project is ook te vinden op Facebook via www.facebook.com/100doesburgers.