Frans Hijman verlaat op 14 maart de Buurtacademie in Doesburg. Hijman was sinds april 2011 actief als leidinggevende van de Buurtacademie. Door het onderbrengen van de Buurtacademie bij Cambio, moet Hijman het veld ruimen. Een groep van vrijwilligers houdt een afscheidsreceptie voor Hijman.

 

‘Frans werkte in opdracht van de gemeente Doesburg en kreeg de eervolle taak om de Buurtacademie op de kaart te zetten en de beschreven doelstellingen te realiseren. Onder zijn bezielende leiding is er een professionele organisatie neergezet, die grotendeels door vrijwilligers wordt gerund’, aldus Fran van der Krul namens de vrijwilligers van de Buurtacademie.

 

Volgens Van der Krul heeft Hijman zich met enorme toewijding op dit project gestort. Van der Krul: ‘Van, voor en door Doesburgers… Vanuit deze gedachte heeft hij vele mooie projecten tot stand gebracht, waarbij de dienstverlening aan inwoners van Doesburg gestalte heeft gekregen’.

 

Hijman wordt omschreven als people manager, een mensenmens pur sang. Daarmee werd hij gezien als zeer gewaardeerde collega. Als dank voor zijn inzet organiseren de vrijwilligers van de Buurtacademie een afscheidsbijeenkomst voor Hijman. Deze zal plaatsvinden op 14 maart 2013 van 17.00 tot 19.00 uur in de activiteitenruimte 5 op De Linie 4 van de Buurtacademie te Doesburg.