Van 24 juli tot en met 4 september 2014 (van 14.00 tot 17.00 uur) wordt in de Martinikerk te Doesburg de exposities “Iets Anders’’ gehouden. De stichting “Manifestatie Martinikerk Doesburg’’ heeft in Erna Reesink een kunstenares gevonden die haar textiele schilderijen op een originele wijze toont. De toegang van de expositie is gratis.

 

Erna Reesink (Arnhem 1953– Ochten, heden) volgde haar opleiding in Arnhem, kunstgeschiedenis en textielwerkvormen. Na haar studie heeft zij zich toegelegd op het werken met textiel.  Zij is als docente werkzaam geweest in deze vakken en maakte in de afgelopen jaren een groot aantal wandkleden, tekeningen en applicaties, waarmee zij regionale aandacht op zich vestigde. Diverse expositie laten de originaliteit van haar werk zien.

 

Kunst maakt voor Erna Reesink een groot deel van haar leven uit. Haar onderwerpen geven inzicht in haar denken. Hiermee zet zij anderen aan tot bewustwording over kleur, vormgeving en materiaal. Textiel is voor iedereen dichtbij. Door dit te verwerken in kunstwerken krijgt het een andere dimensie.

 

Haar werkstukken zijn gebaseerd op eigen ontwerpen. Deze laten de originaliteit van haar werk zien. De onderwerpen zijn abstract of realistisch. Haar persoonlijke applicatiestijl zorgen ervoor dat leef- en werkomgeving met kleur en vorm een bijzondere uitstraling krijgen.

 

De gebruikte techniek is machinale applicatie en textielverf aangevuld met andere textieltoepassingen. Schetsen en ontwerpen vormen de basis voor de applicatie. Kleur en vorm groeien tijdens de uitvoering naar de eenheid die Erna Reesink voor ogen had.