Afke Kerkhoven en Arvid Ehlert exposeren van 3 april tot en met 29 mei in het Fotograficamuseum in Doesburg. De expositie heeft als titel Fotomagica & Waterpracht. Het fotografenduo wil de bezoeker op een verrassende manier laten kennismaken met fotografie, door te experimenteren met vloeiend bewegende en stilstaande beelden.


De opening van de expositie vindt plaats in het kader van de maandelijkse Doesburgse Culturele route en wordt omlijst met zang en muziek. Afke Kerkhoven is grafisch en beeldend ontwerper, en fotografeert het liefst details van ogenschijnlijk onopvallende onderwerpen.


In deze expositie experimenteert Kerkhoven met projectie en laat zij haar oeuvre van reflecties zien. Kerkhoven is gefascineerd door de schoonheid van de verbeelding, en past deze toe in haar ontwerpen, in opdracht of op eigen initiatief. Afke Kerkhoven volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.


Arvid Ehlert is fotograaf. Hij is gefascineerd door de diversiteit van de fotografie. Met licht en compositie als belangrijkste elementen maakt hij natuurfoto’s, portretten en reportages, van industrieel tot experimenteel. Verstilling en rust zijn voor Ehlert sleutelwoorden.


In deze expositie speelt hij met de schoonheid van water. Arvid Ehlert studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.


Fotomagica & Waterpracht vindt plaats in het monumentale 15e-eeuws pand ’t Huys Optenoort, dat een belangrijke rol speelt in het concept van de tentoonstelling. In het kader van de tentoonstelling zijn extra activiteiten in ontwikkeling, zoals een fotoroute door Doesburg, voorstellingen, lezingen en concerten.