PvdA: wanneer komt rapport over Noordelijk Molenveld?

Het veel besproken rapport over het onderzoek naar de renovatiewerkzaamheden in de wijk Noordelijk Molenveld houdt de gemoederen flink bezig. Niet alleen is dat te zien aan de reacties van lezers op DoesburgDirect.nl. Ook de politieke oppositie is benieuwd naar de uitkomst. De PvdA Doesburg vindt dat de onderzoeksresultaten snel naar buiten moeten komen en vraagt het college om uitleg naar de oorzaak van het uitblijven van het rapport.


In een brief aan het college wijst PvdA op de vertraging van het verschijnen van het rapport. Karel Gerritsen van PvdA Doesburg stelt dat aanvankelijk in februari de onderzoeksresultaten al bekend zouden worden.


Gerritsen vraagt zich af wat de oorzaak is van het uitblijven van het verschijnen van het rapport. Ook wil Gerritsen weten of de oorzaak van de vertraging wellicht ligt aan het ontbreken van consensus in de onderzoekcommissie.


Het onderzoek naar het uitlopen van tijd en kosten van de wijkrenovatie is een voortvloeisel uit het broeierige debat in december vorig jaar. Daarin overleefde wethouder Frans Hofman (D66) ternauwernood een motie van wantrouwen. Aansluitend werd vastgesteld dat er een onderzoek zou komen naar de oorzaak van de problemen bij de wijkrenovatie.


Op DoesburgDirect.nl regende het de laatste tijd reacties van veelal ontevreden buurtbewoners. Zij vinden dat de wijk veel te lang onderdeel is van straat- en rioolwerkzaamheden en wijzen met het beschuldigende vingertje vooral richting lokale overheid, de aannemer en de wijkraad.


Half maart liet burgemeester Kees Luesink in een interview met DoesburgDirect.nl weten dat hij over ‘drie à vier weken’ een debat verwacht over de onderzoeksresultaten. ‘Ik verwacht een goed gesprek. Dit zijn processen waarin je terugkijkt. Terugkijken is altijd makkelijk. De moeilijkheid van het besturen is om juist vooruit te kijken. Dat vraagt om moedige, krachtige bestuurders’, liet Luesink enkele weken geleden weten.

3 reacties

 1. Harold

  Meneer gerritsen en zijn PVDA hebben allang een uitnodiging gekregen voor de vergadering erover dus wat klaagt hij nu?

 2. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  Beste Harold,

  Ik begrijp je vraag want uit dit stuk komt niet naar voren waar het de PvdA echt om gaat.
  De Datum is bekend 26 april gaat de raad het rapport bespreken we krijgen het 1 week van te voren ter inzage.
  Men wilde eerst een eerdere datum in april prikken maar die was als vergader datum al bezet. Wij willen het rapport eerder ter inzage om ons goed te kunnen inlezen en voorbereiden op de raadsvergadering hierover. Dat is ook de inhoud van de vragen die wij a.s donderdag zullen stellen.

 3. Hanny

  Met het rapport gaat het al net zo traag als met de renovatie.
  Eind maart en misschien wel eerder zou de Panovenweg weer open zijn. Nu is het al 7 april en het einde is daar nog lang niet in zicht. Maar ja er is niet bijverteld welk jaar maart het zou zijn.
  Enne…. met de bouwvak de wijk klaar? Welk jaar? er is nu in meer dan een maand tijd 1 1/2 straat gedaan dus het zal wel bouwvak 2012 worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑