Expositie Tijd(loos) aan de Turfhaven Doesburg

Deze zomer wordt de Hanzestad Doesburg door drie beeldend kunstenaars op verschillende en bijzondere manieren gefilmd en gefotografeerd. Het Mobiele Interdisciplinaire Ruimtestation (MIR) reist als kwartiermaker in de kunst door heel Nederland en is ditmaal te gast op het terrein van LOC 17 aan de Turfhaven in Doesburg.

Met de moderne techniek van een 3D scanner heeft Hans Wijninga het historische straatbeeld vastgelegd met daarin de contrasten van de moderne tijd. Gerco de Ruijter heeft met zijn vlieger een 360 graden panorama van de stad gemaakt.

In dit panorama regisseert hij een beweging waardoor er een verloop in tijd lijkt te ontstaan. Al spoorzoekend in de veelal aangeharkte tuinen van Doesburg brengt Annegien van Doorn de karakters van de tuinen en hun eigenaren in beeld. Zij onderzoekt het verlopen en het letterlijk en figuurlijk verliezen van (de) tijd.

MIR is een autarkisch paviljoen dat zich uit een zeecontainer ontvouwt tot een ruimte van 170 M2. Het biedt ruimte aan kunstenaars die op specifieke, vaak buiten locaties, tot nieuw werk komen.

De expositie is van 24 augustus tot en met 29 september van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te zien bij LOC17 in de Turfhaven in Doesburg. De entree is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw opgebouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

 

1 reactie

  1. Gert-Jan Tas

    Super dat jullie de reactie optie weer open zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑