De Stichting de Raadskelder meldt de expositie ‘Symfonie van Kleuren’. Het gaat om een expositie met schilderijen van de kunstenares Sabine de Bruin. De expositie in de Raadskelder van het Stadhuis te Doesburg, Philip Gastelaarstraat 2, wordt gehouden van zondag 7 april tot en met 5 mei. Openingstijden op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Sabine de Bruin verwerkt veel natuurlijke materialen in haar schilderijen, hetgeen haar werk niet alleen uniek maakt, maar ook extra verdieping in kleur, vorm en beweging geeft.

 

Geïnspireerd door de natuur en gedragen door kleur ontstaan haar doeken als symfonieën in kleur. De kracht ligt bij de toeschouwer om de spiegeling van deze emotie te ontdekken. Haar werk maakt zichtbaar dat de cirkel van het leven één groot concert is.

 

Een bezoek aan onze expositie biedt allen de gelegenheid om van deze bijzondere spiegelingen van emoties en kleursymfonieën te genieten, zo laat de Stichting de Raadskelder weten.

 

Geboren in Zevenaar als telg van een kunstzinnig gezin bezocht Sabine de Bruin al jong met haar ouders de Vrije Academie. Na haar opleidingen tot Binnenhuisarchitect en Art therapeute ging zij schilderlessen geven en werd gevraagd zich aan te sluiten bij de A.K.V. (Apeldoornse Kunst Vereniging).

 

Zij woonde een tijd in Frankrijk waar zij deel uit maakte van het succesvolle kunstenaarscollectief, Comité Talyrand. Gedwongen door gezondheidsproblemen keerde zij terug naar Nederland en kwam in Veenendaal terecht, waar zij zich bij de Kunstroute aansloot. Sinds een jaar woont Sabine de Bruin in Doesburg, waar zij zich als een vis in het culturele water voelt.

Sabine de Bruin