Er komt een extra voorstelling van de oorlogsfilm ‘Amen’ op zondag 26 januari in het Filmhuis in het Doesburgse Arsenaal. De voorstelling om 10.00 uur is uitverkocht. Voor de voorstelling van 14.00 uur zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar.

De Doesburger Johan Herman Ubbink is krap 20 wanneer hij eind jaren twintig van de vorige eeuw de Duitse Kurt Gerstein ontmoet. Tussen de mannen, beiden lid van een christelijke jeugdvereniging, ontwikkelt zich een hechte vriendschap. Na het uitbreken van de oorlog bezoekt Gerstein, inmiddels SS-officier, Ubbink (directeur van de IJzergieterij die door zijn vader is opgericht) in Doesburg.

Kurt Gerstein is de hoofdpersoon in de film ‘Amen’ die op zondag 26 januari in het Doesburgse Filmhuis wordt vertoond. Het is het waargebeurde verhaal van een ‘ooggetuige’ die op tal van manieren probeert de geallieerden én het Vaticaan te informeren over wat er gaande is in de concentratiekampen.

Ubbink heeft connecties met het verzet en is bij een van die pogingen betrokken.  ‘Amen’ is te zien op zondagochtend 26 januari in het Filmhuis in het Doesburgse Arsenaal. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.filmhuis-doesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg