Kinderfilmhuis “De Teil” heeft de familiefilm “Reis naar het noorden” op het programma gezet. De film wordt op zondag 25 september om 14.00 uur gedraaid in Het Arsenaal in Doesburg.

De film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt 81 minuten en is Nederlands gesproken. De entree bedraagt 3,50 euro. Dit is inclusief iets lekkers.

Wij hopen de iets oudere kinderen (vanaf 7 jaar) met (groot)ouders te mogen ontvangen in het Arsenaal, zo laat de organisatie weten. De film wordt vertoond zonder pauze zodat er na afloop ofwel in het Grand café van het Arsenaal ofwel thuis nog gezellig nagepraat kan worden. Een middagje ‘quality time’, zo meldt de organisatie, ‘een momentje samen zonder mobiel of computer’.

De film gaat over Sasha, een jonge meid uit een aristocratische familie, die helemaal in de ban is van het avontuurlijke leven van haar grootvader Oloukine, een bekende ontdekkingsreiziger. Hij wilde de Noordpool veroveren, maar keerde nooit terug van zijn expeditie.

Als zij zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden.

Regisseur Rémi Chayé benut het klassenverschil op een mooie manier om zijn hoofdpersonage een innerlijke groei naar volwassenheid door te laten maken. Mooie tekeningen met zachte, gedempte kleuren en vele nuances licht en schaduw.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.