In Gasthuiskerk Doesburg is op elke eerste zondag van de maand, de Doesburgse Culturele Zondag, een programma met exposities, Doesburgse stadsvertellingen en live-muziek; soms wordt dat programma aangevuld met een extra culturele verrassing. Het live-programma start steeds om 14.30 uur en bestaat afwisselend uit een jamsessie of een open podium.

De jamsessies worden ondersteund door de Gasthuiskerk sessiebegeleidingsband, die dit seizoen bestaat uit Roger Walker op bas, Niek van den Broeke op drums en Richard Rhemrev op piano en keyboards. De eerstvolgende jamsessie is op zondag 2 oktober, op zondag 6 november is er een open podium en op zondag 4 december weer een jamsessie.

Wie wil meedoen aan een jamsessie kan gewoon langskomen. Iedereen is welkom. Breng je instrument en/of (blad)muziek mee en laat vooraf (via het formulier op de website) of tijdens de sessie weten welke nummers je graag wil spelen. Er is een backline aanwezig.

Ook wie wil meedoen aan een open podium, kan zich via het formulier op de website opgeven. De Gasthuiskerk neemt daarna contact op.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.