Op zaterdag 17 oktober is de film Amadeus te zien in de Gasthuiskerk. Een opmerkelijke muziekfilm die het verdient om nog eens gezien te worden. De film wordt aangeboden door Filmhuis Doesburg en draait vanwege de coronamaatregelen in de Gasthuiskerk.

De Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) schreef prachtige toegankelijke muziek. Het componeren daarvan leek hem erg gemakkelijk af te gaan. Ondanks zijn korte leven schreef hij ruim 600 werken en daardoor wordt hij wel gezien als de beroemdste componist aller tijden.

De film gaat over het leven van de pianovirtuoos en werd overrompeld met maar liefst 8 Oscars, waaronder beste film, beste regisseur, beste acteur (F. Murray Abraham als Salieri), beste scenario gebaseerd op bestaand materiaal, beste decors, beste kostuums, beste grime en beste geluid.

De film Amadeus is gemaakt in 1984 en duurt 153 minuten. Reserveren voor de film is verplicht. Dit kan via www.filmhuis-doesburg.nl. Kaarten kosten 7 euro per stuk. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Wie eenmaal zit, mag het mondkapje afzetten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China