Gasthuiskerk Doesburg krijgt ontheffing en mag 50 bezoekers ontvangen

De gemeente Doesburg heeft vorige week het initiatief genomen om voor de Gasthuiskerk en de Martinikerk bij de veiligheidsregio Gelderland-midden een ontheffing aan te vragen van het maximale aantal bezoekers. Deze ontheffing is verkregen en de Gasthuiskerk maakt van deze mogelijkheid gebruik.

De Gasthuiskerk maakt van deze mogelijk gebruik, laat het weten in een persschrijven. Binnen de ontheffing, voor activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sociaal-maatschappelijke verhuur, zijn nu maximaal 50 personen per zelfstandige ruimte toegestaan, exclusief personeel.

Voor alle overige evenementen kan worden overlegd of en hoe deze zijn toegestaan. Horeca-activiteiten worden gestaakt na 22.00 uur.

Voor alle activiteiten geldt de door de Gasthuiskerk ingestelde mondkapjesplicht. Bestaande coronarichtlijnen blijven voor alle bezoekers en huurders onverminderd van kracht. Deze richtlijnen kunnen worden nagelezen op de website.

Afgelopen week besloot Gasthuiskerk Doesburg al het dragen van mondkapjes verplicht te stellen voor bezoekers van voorstellingen en evenementen. Het Doesburgse podium heeft deze verplichting nu uitgebreid naar iedereen die de Gasthuiskerk bezoekt.

Dit betekent dat de regel met onmiddellijke ingang ook geldt voor leden van clubs en verenigingen die in de Gasthuiskerk ruimte huren. Ter bescherming van bezoekers en medewerkers moeten tijdens alle momenten van beweging mondkapjes worden gedragen.

De beheercommissie van de Gasthuiskerk neemt dit besluit om één lijn te trekken en onduidelijkheid te voorkomen. De bestaande coronarichtlijnen voor bezoekers aan de Gasthuiskerk blijven voor alle bezoekers en huurders onverminderd van kracht.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Beste mensen , is dit wel verstandig om te doen ook in Doesburg steeds meer besmettingen en ziekenhuis opnames.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑