Papierfabriek de Middelste Molen in Loenen en de historische boekdrukkerij De Arend in Doesburg gaan samenwerken op het gebied van uitnodigingskaarten. Op handgeschept papier drukt De Arend met handgezette letters de teksten zoals de opdrachtgevers dat willen.

Het gaat hierbij onder andere om trouwkaarten, uitnodigingen voor bijeenkomsten en openingen. Er zijn legio mogelijkheden, zo laat Arie Niks van De Arend weten.

‘Daarvan zijn er bij beide partners voorbeelden te zien. Het is uniek dat de beide historische ambachten papierscheppen en boekdrukken op deze wijze samenwerken. Zowel bij de Middelste Molen als bij De Arend is te zien hoe dit vroeger in zijn werk ging. Op beide adressen kan men ook kaarten bestellen’, aldus Niks

De Middelste Molen produceert al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in ons land die nog in de oude staat bewaard is gebleven. De Arend is 50 jaar geleden begonnen met het verzamelen van de oude drukkersmaterialen. Er wordt uitsluitend gewerkt met losse loden en houten letters, ornamenten en clichés. Er staan in het museum 7 persen, die tijdens de bezoektijden regelmatig in gebruik zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China