De alternatieve versie van de Montmartre Markt, die gehouden zou worden rondom de loods van LOC17 in de haven, gaat niet door. Aanleiding hiervoor zijn de aangescherpte maatregelen vanwege corona.

De nieuwe noodverordening, de aangescherpte maatregelen van het kabinet en de omvang van het evenement op 4 oktober zijn de redenen om de vergunning van het evenement in te trekken, laat de gemeente weten.

‘We betreuren het deze beslissing te moeten noemen en hadden tot afgelopen maandagavond alle vertrouwen in het evenement en de organisatie. Echter, in deze tijd waarin de focus weer extra ligt op het vermijden van drukte, is een dergelijk omvangrijk evenement helaas echt onverantwoord’, laat burgemeester Loes van der Meijs weten.

Organisator Henk Steinvoort heeft begrip voor het besluit. ‘Hoewel het natuurlijk ontzettend jammer is van alle voorbereidingen, de kosten die zijn gemaakt en voor alle deelnemers en bezoekers van onze mooie Montmartre Markt, begrijpen wij de keuze van de gemeente om de vergunning in te trekken. We kunnen geen onnodig risico lopen nu, zodat we in de toekomst hopelijk weer zonder beperkingen kunnen genieten van dit mooie evenement’.

Steinvoort organiseert al jaren gezellige markten in de Doesburgse binnenstad, maar zou uitwijken naar de passantenhaven vanwege de maatregelen. Daar gaat dus nu ook een streep doorheen.

Zie ook:
Maximaal 250 bezoekers bij Montmartre Markt rondom LOC17

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China