Filmhuis Doesburg houdt op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli weer de jaarlijkse buitenfilm. Op de trappen naast Stadshotel Doesburg wordt de film ‘Yesterdag’ gedraaid. In tegenstelling tot voorgaande jaren moet er deze keer wel vooraf worden gereserveerd.

De film ‘Yesterday’ dateert uit 2019 en is een muzikale komedie van Danny Boyle, die ook de succesvolle film Slumdog Millionnaire regisseerde.

‘Yesterday’ volgt het leven van Jack Malik een muzikant die niets liever wil dan doorbreken. Hij komt erachter, na een heftig voorval, dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich de ‘Beatles’ kan herinneren.

Dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles die Jack als enige op de wereld kent, krijgt hij een tweede kans op succes. Eerst valt het nog tegen. In een leuke scène probeert hij Let It Be uit op zijn ouders maar die zijn druk bezig met andere dingen, waardoor ze niet horen hoe goed de song is. Met de kennis van al hun muziek weet hij enorme indruk te maken.

Er liggen kussentjes voor u klaar op veilige 1,50 meter afstand.  Bij elke vertoning is plek voor max. 50 mensen. Film kijken kan alleen als je reserveert op de site van het filmhuis, uiterlijk tot 29 juli. De film begint om 22.00 uur en duurt 116 minuten. De toegang is gratis en na afloop kan een vrije gift worden gedoneerd. Halverwege de film is er een pauze.

Een ticket reserveren kan via https://www.filmhuis-doesburg.nl/agenda/.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China