Het Filmhuis Doesburg heeft haar septemberprogrammering kenbaar gemaakt. Vijf films over uiteenlopende onderwerpen staan in september geprogrammeerd in het filmhuis, gevestigd in Het Meulenhuus in het centrum van de stad.


De maand begint met de film ‘De gelukkige huisvrouw’. Deze film draait zowel op 1 september als ook op woensdag 5 september. Beide keren start de film om 20.00 uur. In de film met onder andere Carice van Houten en Waldemar Torenstra gaat het in hoofdlijnen over geboorte, dood en moederschap.


Vrijdag 3 september draait ‘Extra The Ghost Writer’, een film van regisseur Roman Polanski. In deze politieke thriller van Roman Polanski speelt Ewan McGregor The Ghost, de opvolger van de onder mysterieuze omstandigheden overleden biograaf van Lang, de voormalige minister president van Groot-Brittannië.


Woensdag 8 september en zondag 12 september staat ‘Nowhere Boy’ op het programma. De film vertelt het verhaal van de jeugd van muziekfenomeen John Lennon in zijn tienerjaren.


Yo, tambien’ draait op woensdag 15 september. Deze film gaat over Daniel, een man met het syndroom van Down en een universitaire graad op zak. Daniel wordt verliefd op Laura, een oudere vrouw met een somber verleden. ‘Yo, tambien’ viel op het filmfestival van Rotterdam met de publieksprijs in de prijzen.


Op woensdag 22 en zondag 26 september tenslotte presenteert het filmhuis de film ‘Desert Flower’. Deze film gaat over een Afrikaanse vrouw die via haar werk in Londen, eerst als dienstmeid en later als fotomodel, uiteindelijk bij de VN komt te werken om zich in te zetten tegen vrouwenbesnijdenis. Haar levensverhaal, verfilmd door Sherry Horman, is zowel een nachtmerrie als een sprookje.


Alle films in september beginnen om 20.00 uur en de entree bedraagt vijf euro per film. Ook is het mogelijk een strippenkaart van 22,50 euro voor vijf films te kopen. Het Doesburgse Filmhuis wordt al sinds 1983 geëxploiteerd door vereniging Het Badhuis.