De sfeer terugbrengen in de vereniging en vanuit eigen kracht met plezier de wedstrijden ingaan. Dat is in het kort de doelstelling van het eerste team van Sportclub Doesburg komend seizoen. Trainer Rob Teering heeft er zin in. De 55-jarige Teering laat vanuit zijn woonplaats Duiven weten er veel zin in te hebben. Er waait een nieuwe wind binnen de vereniging en er is geen enkele druk vanuit het bestuur. ‘We proberen een periodetitel te pakken, maar verder is er geen druk. Doestelling is om de sfeer weer terug te brengen’.


Die sfeer was vorig seizoen behoorlijk zoek, stelt Teering. ‘Ik stond soms met een paar man op het trainingsveld. De laatste twee weken van het vorig seizoen hebben we afspraken gemaakt met de spelers. Daarbij is afscheid genomen van spelers en zijn nieuwe spelers verwelkomt’.


Vanuit lagere teams en van andere vereniging hebben zich spelers gemeld die het komende seizoen in aanmerking willen komen voor een plaats in het team dat uitkomt in de zesde klasse. Veel nieuwe spelers van buitenaf waren eerder actief op sportpark Oranjesingel.


Eigen kracht
Teering: ‘We hebben een selectie van zo’n 25 man. Iedereen heeft toegezegd om twee keer in de week te trainen. Daar komt bij dat ik nog flink wat A-junioren achter de hand heb. We hebben bewust toegewerkt naar deze nieuwe wind’.


Zondag 1 augustus start de voorbereiding van de selectie. Na enkele trainingen werkt het eerste team drie oefenduels en drie bekerwedstrijden af. ‘Wat we daarna in de competitie tegenkomen, weet ik niet. We gaan uit van eigen kracht. Het liefst speel ik met drie spitsen, maar in de voorbereiding zal blijken of we de spelers er voor hebben’.


Gezelligheid
De in Arnhem geboren trainer omschrijft zichzelf als een sfeertrainer. ‘Gezelligheid is heel belangrijk. Ik ben nu 26 jaar trainer in het amateurvoetbal en weet wat er gevraagd wordt. Met het nieuwe elan hoop ik op een mooi tweede seizoen bij Sportclub Doesburg’.


Nieuwe aanvoerder voor het komend seizoen Pieter van der Starre. Rudie Pasman en Andre Peters zijn de leiders naast trainer Teering. Komend seizoen komt Doesburg uit in de zesde klasse C. Daarin speelt het tegen NVC (Netterden), Aerdt, Anadolu’90 (Eerbeek), Carvium (Herwen), De Hoven (Zutphen), Den Dam (Azewijn), Socii (Wichmond), Sint Joris (Braamt), VVL (Lengel), Voorst, Worth Rheden, Zeddam en SHE (Hall)


Zie ook
Spits Sukru Uzun verlaat Sportclub Doesburg
Voetballers Doesburg volgend seizoen in zesde klasse